Öğretmen Atamalarında Kontenjan Dağılımı Nasıl Yapılacak?

Öğretmen Atamalarında Kontenjan Dağılımı Nasıl Yapılacak?

Bakan Tekin Öğretmen atamaları konusunda açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin A Haber ekranlarında canlı yayında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Tekin Öğretmen atamaları konusunda açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin branşlara kontenjan dağılımının nasıl yapılacağını açıkladı.

"Biz 130'a yakın farklı branşta atama yapıyoruz. Arkadaşlarımız şundan emin olsunlar bizim Bakanlık açısından şahsen benim açımdan da her branş eşit derecede önemlidir. Bir branşı diğerinden Bakan olarak ayırt edecek pozisyonda değilim. Yani herhangi bir dersteki ihtiyacımız sayısal olarak her neyse o ihtiyaca gidermek yerine sayısal olarak ihtiyacımız olmayan az ihtiyacımız olmayan bir alana kaynak aktaracak bir pozisyonda değiliz.

Bunu şöyle yapıyorduk daha önceden de Türkiye genelinde ihtiyaç tablosunu alırız. İhtiyacımız ne kadarsa bize tahsis edilen kadroya göre orantısını sistem zaten otomatik yazılım yapmış durumdadır. Bize orantısı verilir. Ama bunu yaparken herhangi bir kişi inisiyatif kullanmasın diye branşların isimleri kapatılır. Branşlar kodlanır. Herhangi bir branşa ayrımcalık pozitif veya negatif olarak yapılmasın diye kodlanır. Küsuratları hiç atama yapmayacağımız ihtiyacımız olmayan alanlara birer ikişer dağıtırız."

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum