Emekli maaşına artış geliyor! En düşük emekli maaşı asgari ücrete denk olacak

Emekli maaşına artış geliyor! En düşük emekli maaşı asgari ücrete denk olacak

Emekliler son dakika haberi! En düşük emekli maaşı neredeyse asgari ücret kadar olacak. Emeklilere yapılacak olan zammın detaylar haberimizde…

Düşük miktarda emekli maaşı ile geçinmeye çalışan milyonlarca emekli için harika bir sürpriz var. Hazırlıklar başlamasıyla birlikte en düşük emekli maaşına asgari ücret düzenlemesi yapılacak. Yani en düşük emekli maaşı ve asgari ücret eşit seviyeye gelecek. Bu kapsamda Temmuz ayı itibarıyla yeni en düşük emekli maaşı 17.002 TL olması bekleniyor. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren zam haberinin son detaylarına birlikte bakalım.

Son dakika gelişmesi! Emekli maaşına zam…

En düşük emekli maaşına yapılması beklenen zam hakkında son dakika gelişmeleri milyonlarca emeklinin odağından düşmüyor. Ocak 2024 ile birlikte en düşük emekli maaşı 10.000 TL olarak verilirken, bu rakam şu anda açlık sınırının bile altında bulunduğu herkes tarafından konuşuluyor. Bu sebeple de vatandaşlar için uzun bir süredir isyana sebep olan bu maaşa yönelik ilave zam haberi bekleniyordu. Seçimden önce beklenen ilave zam olmadı fakat, Temmuz ayı için emeklinin yine umudu yüksek.

Emekliye zam sürprizi geliyor!

Milyonlarca emeklinin gözü temmuz ayı içinde yapılacak zamma çevrildi. Temmuz zammı için hesaplamalar ve çalışmalara başlanırken bu çalışmalar 6 ay sürmüş olan enflasyon ve refah payı zammı emekli maaşı zammı olarak yansıtılmış olacak. Üstelik Temmuz ayı içerisinde emekli vatandaşa çifte zam beklentisi yansıtılıyor. Yani hem emekli kök maaş artacak hem de en düşük emekli maaşına zam gelmiş olacak.

Son dakika kulis bilgisinden alınan veriye göre en düşük emekli maaş ödemesi Temmuz ayı içerisinde asgari ücrete denk gelmiş olacak. Çünkü şu an için açlık sınırı asgari ücreti de geçmiş durumda bulunuyor. O nedenle en düşük emekli maaşına 2.500 TL’lik bir artış yapılması vatandaşın bütçesini rahatlatmaya yetmiş sayılmayacak.