Diyanet işleri başkanlığından yurt içi ve yurt dışı kurban kesim fiyatları açıklandı…

Diyanet işleri başkanlığından yurt içi ve yurt dışı kurban kesim fiyatları açıklandı…

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı için vekaletle kurban kesim bedellerini belirledi. Türkiye Diyanet Vakfı'nın organizasyonuyla gerçekleştirilen bu açıklama, vatandaşların ve hayırseverlerin dikkatini çekiyor.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2024 yılı vekaletle kurban kesim organizasyonuna ilişkin sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, vekaletle kurban kesim bedelinin yurt içinde 11 bin 750, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirlendiğini duyurdu.

Geçtiğimiz yıllara göre vekaletle kurban kesim bedellerinde dikkate değer bir artış gözlemleniyor. 2023 yılında Türkiye Diyanet Vakfı'nın açıkladığı bedeller, yurt içinde 5 bin 950, yurt dışında ise 2 bin 750 TL idi. Ancak, bu yılki açıklamayla birlikte bu rakamlar önemli ölçüde yükselmiş durumda.

Türkiye Diyanet Vakfı, 2023 yılında yurt içinde 79 il, yurt dışında ise 47 ülkede 280 bölgede kurban kesim organizasyonu düzenleyerek 34 milyon 667 bin 378 kişiye ulaşmıştı. Bu organizasyonlar, ihtiyaç sahiplerine ve muhtaçlara ulaşılmasında kritik bir rol oynuyor.

Vatandaşların bağış kolaylığı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, vatandaşların bağışlarını kolaylıkla yapabilmeleri için tüm illerde ve pek çok ilçe merkezinde kurban bağış stantları kuracak. Bu stantlar, vatandaşların bağış yapma sürecini hızlandırarak, ihtiyaç sahiplerine daha hızlı ulaşılmasını sağlayacak.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar için kolaylık

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar da din hizmetleri müşavirlikleri, ataşelikler, koordinatörlükler ve bulundukları ülkelerdeki cami dernekleri ile din görevlileri vasıtasıyla kurban vekaletlerini güvenle emanet edebilecekler. Bu sayede, yurt dışında yaşayan vatandaşlar da kurban bağışlarını kolaylıkla gerçekleştirebilecekler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.