Almanların kilolarca sipariş ettiği mucize besin! Canan Karatay’ın da favorisi…

Almanların kilolarca sipariş ettiği mucize besin! Canan Karatay’ın da favorisi…

Prof. Dr. Canan Karatay, insan sağlığı için pek fazla bilinmeyen faydalı besin kaynakları hakkında bizi bilgilendirmeye devam ediyor. Karatay’ın mucize olarak tabir ettiği o besin hangisi? İşte detaylar…

Prof. Dr. Canan Karatay, beden sağlığı için faydaları saymakla bitmeyen pek çok besin kaynağını bizlere aktarıyor. Özellikle vücuda sodyum alımının önemine dikkat çeken Karatay, son dönemlerde kaya tuzunun faydalarını da sıklıkla vurguluyor. Özellikle son zamanlarda ortaya çıkan ve günden güne popülerleşen o kaya tuzunun faydaları saymakla bitmeyecek türden. Asırlardır tüketilen o mucize besin, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu tam 84 minerali tek seferde almamızı sağlıyor.

Meşhur Kağızman kaya tuzu!

Meşhur Kağızman kaya tuzu, son dönemlerde doğal olması ve saflığı sayesinde doğal arayışında olan herkesin ilgi odağı haline geldi. Bu kaya tuzu Kağızman’dan Türkiye’nin birçok bölgesine sipariş ediliyor. Kağızman tuz madenlerinden kaya damar şeklinde çıkartılarak öğütülüyor. Bu sayede sofralık ve salamura tuz haline getiriliyor. Bu mucize besin olarak bilinen Kağızman kaya tuzu, lezzeti ile damaklarda tadını bırakıyor.

İnsan vücudunun ihtiyacı olan 84 minerali karşılıyor!

Meşhur ilçede kaya tuzlarını öğüterek sofralık tuz haline getiren Kenan Zeytun, Kağızman kaya tuzunun 2 farklı çeşidi bulunduğunu belirtti.

Kristal ve sarı damar olarak ayrılan tuz çeşitlerinin her ikisinde de insan vücudunun ihtiyacı olan 84 mineralin bulunduğunu ifade eden Zeytun, kaya halindeki tuzları öğüterek sofralık ve salamura tuz haline getirip bütün Türkiye’ye sipariş gönderdiklerini anlattı. Bu mucize tuzu, küçük taşlar halinde alarak odalarında bulunduranlar astım ve bronşit gibi hastalıkların tedavisi için bire bir olduğunu söylüyor.

Kaya tuzu, doğal mineral içeriğiyle meşhur olan bir besindir. Bu mineraller arasında potasyum, kalsiyum, magnezyum ve demir mevcuttur. Bu mineraller, vücut fonksiyonlarını destekler ve aynı zamanda sağlık için önemli bir rol oynar. Doğal mineraller içeren kaya tuzu, sindirim sağlığına da katkı sağlar. Kaya tuzunun içerdiği mineraller, hücrelerin sağlıklı bir yapı ve işlev için gereksinim duyduğu temel bileşenlerdir. Bu, vücuttaki hücresel işlevleri optimize etmeye yardımcı olmaktadır.