Devlet desteği ile yalnızca 99.000 liraya ev sahibi olma imkânı! Hem de 2+1 müstakil ev…

Devlet desteği ile yalnızca 99.000 liraya ev sahibi olma imkânı! Hem de 2+1 müstakil ev…

Son dönemlerde artan konut fiyatları ev sahibi olmak isteyenleri farklı alternatif arayışlarına sürüklüyor. Herkes ailesi ile beraber daha güzel evlerde yaşatabilmenin hayalini kuruyor. Maliyetinin uygunluğu ile en çok merak edilenler prefabrik evler...

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler için çok özel bir devlet desteği sunuluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vatandaşa prefabrik ev yaptırma yardımı harika bir fırsat sunuyor. Bu yardımın tutarı ise 300.000 TL olarak belirlendi.

Prefabrik ev almak isteyene devlet desteği

Devletin sunduğu bu destek her prefabrik ev yaptırmak isteyenin alabileceği bir yardım değil. Bu destekten yararlanabilmek için bazı şartlar aranıyor. Öncelikle destek alacak kişinin ihtiyaç sahibi olunması gerekiyor. Bununla birlikte tek ebeveynli aile olmak, eşini kaybetmiş olmak, engelli olmak, yaşlı olmak gibi koşullar da aranıyor. Ayrıca prefabrik evin koyulacağı arazinin tam hisseli tapusunun mevcut olması da önemli şartlar arasında.

Prefabrik evler dayanıklı mı?

Prefabrik ev almak isteyenlerin en çok merak ettiği konu ise bu evlerin kullanım ömürleri oluyor. Öncelikle bu evler için firmaların belirlemiş olduğu bir garanti süresi bulunuyor. Bu garanti süresi kullanım süresi demek değil. 10 yıla kadar garanti süresi olan firmalar bulunuyor. Ancak gerekli bakımlar yapıldığı takdirde prefabrik evlerin kullanım süresi 40 yılı aşabiliyor.

Uygun fiyatla prefabrik ev sahibi olmak mümkün!

Ucuz fiyat ile prefabrik ev yaptırmak için öncelikle devlet desteğinden hak sahibi olmak gerekli. Devlet desteğini alan kişiler için prefabrik ev fiyatından 300.000 TL direkt olarak düşülüyor. Bunun üzerine bir de kampanyada olan uygun fiyatlı bir ev bulunduğunda prefabrik ev fiyatı oldukça düşüyor.

Bu çerçevede haberimize örnek aldığımız ilana bakılacak olursa 2+1 prefabrik eve kampanyalı olarak 399.900 TL’ye sahip olabilirsiniz 300.000 TL’lik kısmı devlet desteği ile karşılandığında kişiler sadece 99.900 TL ödeme yaparak bu evi alabiliyorlar.