Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı yapıyor! Başvurular ne zaman?

Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı yapıyor! Başvurular ne zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yapacağı personel alımı haberleri netleşti. Hangi illere alım yapılacağı merak konusu. Personel alımına ilişkin detaylar haberimizde…

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı 2024 yılında gerçekleşecek olan gelir uzman yardımcılığı sınavı duyurusu ve başvuru gününe ilişkin bilgiler yayınlandı. Personel alımı yapılacak illerin hangisi olduğu araştırılmaya devam ediyor.

Giriş sınavı ne zaman yapılacak?

Personel alımı için başvuruda bulunacak kişiler, sıralamaya girdikten sonra sınava alınacak. Giriş sınavının yazılı olan bölümü 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 10.00'da Ankara'da gerçekleşecek. Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi ve bu adayların nerede sınava gireceğine ilişkin listeler, yazılı sınav tarihinin en az 10 gün öncesinde Başkanlığımız internet sitesinde (www.gib.gov.tr) duyurulacak.

Alımlar hangi illerde olacak?

Adaylar başvuru esnasında öncelik sırasına göre en fazla 5 farklı il tercihinde bulunabilecekler. İl içinde atama yapılacak birden fazla yer seçilmişse, başvuruda bulunan adaylar belirlenen bu yerlerin tamamını, tercih ettikleri her il için ayrı ayrı olmak üzere öncelik sırasına göre başvuru aşamasında belirtmek zorundadırlar. Adaylar daha sonrasında bu tercihlerinden geri dönemeyeceklerdir. Adayların, tercih ettikleri illerden hangi ilin yazılı sınavına katılacağı, KPSS (A) puanı esas alınarak yapılan başarı sıralamasına göre netleştirilecektir.

Başvuru şartları ve detayları neler?

- En az dört yıllık lisans eğitimi alınan hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul görmüş olan dört yıllık fakültelerden birini tamamlamak,

- 01.01.2024 tarihinden itibaren 35 yaşını doldurmamış olmak,

- Mesleğini sürekli olarak icra etmeye mani bir durumunun olmaması,

- ÖSYM tarafından 2022 ve 2023 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarının birinden KPSS (A) P48 türünden 65 ve üzeri puan elde etmiş olmak,

- Başvuru süreçleri içerisinde başvurunun gerçekleştirilmiş olması gerekmektedir.

GİB GUY alımına başvurular "http://sinav.gib.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Başvurular 25 Nisan 2024 tarihine kadar geçerli olacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.