Hane başına 1.250 TL yardım ödemesi! İhtiyacı olan başvuru yapsın!

Hane başına 1.250 TL yardım ödemesi! İhtiyacı olan başvuru yapsın!

2022 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilmiş olan Aile Destek Programı altında yapılmakta olan yardımlar, yardıma muhtaç aileler için önemli bir rol oynuyor. Bu destek ödemelerine ilişkin tüm detaylar haberimizde…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi olan ailelere yönelik yapmış olduğu destekler sürüyor. Sayısız aile, bu destek ödemelerinin ne zaman gerçekleşeceğini büyük bir heyecanla bekliyor. 2022 yılında hayata geçirilmiş olan Aile Destek Programı'nın mayıs ayı kapsamında olan ödeme takvimi, birçok ailenin gündeminde yer alıyor. En çok araştırılan konulardan birisi ise bu destek ödemeleri. Ödemelerin hesaplara ne zaman geçeceği konusunda ailelerin merakı devam ederken, resmi bir duyuru gelmedi.

Tahmini ödemeler ne zaman?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan Aile Destek Programı'nın Mayıs ayı itibarıyla yapılacak olan yardımlarının, ayın 15'ine dek banka hesaplarına aktarılması hedefleniyor. Fakat, bu tarih resmi bir doğrulama olmadan kesinlik kazanmış değildir. İlerleyen günlerde bakanlık tarafından ödemelerin tarihine ilişkin açıklamaların yapılması beklenmektedir.

Aile Destek Programı çerçevesinde yapılacak yardımlar, ev halkı bireylerinin aylık gelirine göre hesaplanacak. Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıkladığı üzere, yardımlar gelir seviyesine göre çeşitli gruplara ayrılarak hesaplanıyor.

Çocuklara için yapılan destekler

Programın içerisinde yer alan Çocuk Destek Bileşeni, aile içinde bulunan çocuk sayısına bağlı olarak gelişiyor. Ailelere sunulan ek yardım miktarlarını ailedeki çocuk sayısı belirliyor. Bu destekler, önceden belirlenmiş çocuk sayısına göre ayarlanmıştır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından planlanan Aile Destek Programı'na müracaat edecek bireylerin, belirlenmiş olan bazı kriterleri karşılamaları gerekmekte. Bunlar içinde Türk vatandaşı olmamak, Mavi Kart sahibi olmak ve ikametgâh adresinin yurt dışında bulunması gibi şartlar yer alıyor. Bu kriterlere uyum sağlanması, başvurunun kabulü için kesinlikle gereklidir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.