Kira getirisi ile zirvede olan il hangisi? Listeler açıklandı…

Kira getirisi ile zirvede olan il hangisi? Listeler açıklandı…

Kira fiyatlarında yaşanan artışlar yüzde 25 oranında belirlenmesine rağmen asıl oran neredeyse yüzde 200 oldu. Bu kapsamda en çok kira getirisi olan iller tespit edildi. Hangi il en fazla kira getirisi elde ediyor? İşte detaylar…

Artan enflasyon ile beraber kira fiyatlarında artış yaşanması da kaçınılmaz oldu. Kira artış oranı yüzde 25 olarak söylense de Türkiye genelinde kira artış oranları yüzde 200'lere kadar çıktı. En fazla kira getirisi olan ilk 10 il duyuruldu. Ancak listede bulunan birinci sıradaki il herkesi şaşırttı.

Artan fiyatlar nedeniyle konut satışında durgunluk yaşanıyor!

Ülke genelinde kira fiyatlarında ciddi oranda bir yükseliş yaşanmaya devam ederken, konut kredilerinde yapılan faiz yükü de yüzde 250'yi geçti. Bu nedenle konut satışlarında durgunluk yaşanmaya başladı ancak fiyatlarda reel gerileme kendini gösteriyor. Buna rağmen peşin alımla konut yatırımı yapmak isteyenler için 13-15 yıl kira amortisman süresi önemli gösterge olmaya devam ediyor. En yüksek kira getirisi olan iller açıklandığında Bilecik herkesi çok şaşırttı.

Kira getirisi en yüksek il hangisi?

Ülke genelinde kira getirisi en yüksek iller araştırıldı ve o beklenen liste sonunda açıklandı. Kira getirisi en yüksek iller arasında İstanbul’un olmasını bekleyen herkes çok şaşırdı. Listeye bakıldığında Bilecik'in girmesi herkesin dikkatini çekti. Yapılan bir araştırmaya göre; 229 bin nüfusa sahip olan Bilecik'te ortalama ev fiyat 2 milyon 201 bin 600 TL olarak belirlenirken, amortisman süresi 14 yıl ve yıllık kira getirisi yüzde 7,20 olarak açıklandı.

En yüksek kira getirisi sağlayan 10 ilin listesi açıklandı!

Yapılan araştırmalar sonucunda en yüksek kira getirisine sahip olan illerde İstanbul’un bulunmaması herkesi şaşırttı. Bu iller içerisinde ilk sıraya Ankara yerleşti. Ankara'yı, Tekirdağ, Bilecik, Kilis, Şanlıurfa, Manisa, Gaziantep, Ağrı, Siirt ve Yozgat takip etti.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum