Kurumlar vergisi beyannamelerinin süresi yarın doluyor!

Kurumlar vergisi beyannamelerinin süresi yarın doluyor!

Kurumlar vergisinden mükellef olan vatandaşların, son hesap döneminde tahakkuk etmiş olan vergilerin ödeme süresi için son gün. Yarın gün sonuna kadar vaktiniz var! İşte detaylar…

Kurumlar vergisi mükellefleri, 2023 hesap döneminde gerçekleşmiş olan ve o ana ait beyannamelerinin verilme ve bu beyannamelerin üzerinde tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri itibarı ile sona ermiş olacak.

Kurumlar vergisi beyannamesini verme süresi yarın bitiyor!

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) resmi web sitesi üzerinde yer alan duyuru içerisinde, kurumlar vergisi mükellefi olan kişilerin, 2023 yılı hesap döneminde elde etmiş oldukları kurum kazançlarının vergilendirilmesi adına için yarın gün sonuna kadar beyannamelerini vermeleri önem taşıyor. Beyannamelerin üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinde yarın son gün.

Yarın son gün!

2024-Mart dönemine ilişkin "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimler de yarın gün sonuna kadar yapılacak. Kurumlar vergisi beyannamesinin, Dijital Vergi Dairesi üzerinden elektronik ortamda doldurulma imkanı bulunuyor.

Tahakkuk eden kurumlar vergisi ödemeleri de Dijital Vergi Dairesi'nden veya GİB Mobil Uygulaması üzerinden, anlaşmalı bankaların kredi ve banka kartları veya banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların kartlarıyla ya da anlaşmalı bankaların şubelerinden de yapılabilmekte.

Vergi ödemelerinin yapılacağı alternatif kanallardan bazıları, internet bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından ya da PTT işyerleri olarak biliniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.