TCMB’de kritik dönüm noktası: enflasyonun düşeceği tarih verildi!

TCMB’de kritik dönüm noktası: enflasyonun düşeceği tarih verildi!

25 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşen Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında Türkiye ekonomisinin değerlendirilmesi açısından önemli gelişmeler yaşandı. İşte sizlerle TCMB’den enflasyon ve kredi açıklaması...

PPK, toplantısında önemli gelişmeler yaşandı.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen toplantıda politika faizini sabit tutma kararı alırken, enflasyon üzerindeki endişelerini ve ihtiyatlı duruşunu yinelendi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında Türkiye ekonomisinin değerlendirilmesi açısından önemli gelişmeler yaşandı.

Toplantıda politika faizini sabit tutma kararı alındığı bilgisi verilirken, enflasyon üzerindeki endişelerini ve ihtiyatlı duruşunu yinelenerek, yapılan toplantı sonrası açıklamalarında, kredi büyümesindeki belirgin düzeyde yavaşlama dikkatleri çekerken, söz konusu kararın ekonominin para politikasına karşı gösterdiği hassasiyetini azalmakta olduğu kanısına varıldı.

İhtiyatlı duruşunu tekrar yineledi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında enflasyon, gündemin en önemli maddesi olurken, Mart ayında aylık ve yıllık enflasyonda düşüşler gözlemlenmesine rağmen, bu düşüşler TCMB’nin öngörülerinin altında kalması dikkatleri çekti.

Enflasyonla mücadelede sıkı para politikalarının devam etmesi gerekliliği enflasyon rakamları ile ortaya gelmesi, kurul, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu tekrar yineledi.

2024 yılının ikinci yarısında dezenflasyonu tesis etmeyi hedeflediği yönünde açıklama yapılırken, TCMB, para politikası kararlılığına devam edecekleri bilgisi verildi. Bu karar kapsamında ise yılın ikinci yarısı itibari ile düzelmenin olabileceğini bildirildi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.