Zeytinde katlanan fiyat alımları düşürdü! Zam oranları raflara yansıdı!

Zeytinde katlanan fiyat alımları düşürdü! Zam oranları raflara yansıdı!

Son dönemde yaşanan enflasyon krizi zeytin satışlarını da es geçmedi. Raflara yansıyan zamlar katlanarak büyüyor. Kahvaltılarda vazgeçilmez zeytin artık zor bulunuyor. İşte detaylar…

Enflasyon ve kur krizinden dolayı sürekli olarak artan maliyetler raflara zam olarak yansımış durumda. Vatandaşın en sık tükettiği besinlerden olan zeytin fiyatları enflasyon krizinden nasibini alarak katlandı. Bu nedenle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan zeytinin satış piyasası, artan fiyatlardan dolayı düşüşe geçti.

Müşteri isyan etti!

Kahvaltı sofrasına oturulduğunda gözlerin aradığı ilk besin olan zeytini almak artık o kadar da kolay değil. Hızla artan enflasyondan dolayı müşteriler artık zeytin raflarına yaklaşamaz oldu. Bu durum müşterilere olumsuz olarak yansımasının yanı sıra satıcıların da satışlarını ciddi oranda düşürmüş oldu.

Zeytin fiyatlarının kilogram bazında fiyatı neredeyse 200 lirayı buldu. Bu kapsamda, son dönemlerde yüzde 200 kadar zamlandığı bilinen zeytin fiyatlarından dolayı hem müşteri hem de satıcılar çok zor durumda.

Herkes bu durumdan şikayetçi!

Türlü türlü çeşitleri ile kahvaltı kültürünün vazgeçilmez besinlerinden olan zeytini alırken artık ikinciye düşünmek zorundasınız. Enflasyondan dolayı yaşanan artıştan zeytin çeşitleri de nasibini alırken, müşteri çok fazla etkilendi. Esnaf İsmail Yenigün yaptığı açıklamasında vatandaşın bu durumdan ciddi anlamda şikayetçi olduğunu belirtirken, “Gelen zamlardan dolayı ilk başta satışlar çok etkilendi. Daha sonraki dönemlerde vatandaş artık bu duruma alışmış oldu. Az bir miktar da olsa almak istiyorlar fakat yine de bu durumdan şikayet ediyorlar.” Diye ifade etti.

“Satışların geneli hafta sonunda oluyor.” Diyen Yenigün, en çok satılan zeytin türünün kuru sele olduğunu ifade etti. “Geçtiğimiz yıl pancarlı zeytinin fiyatı 50 lira civarında iken şu an neredeyse 190 liraya veriyoruz. Yüzde 200 oranında zam gelmiş oldu” ifadesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.