2016 KPSS’de Sıralamaların Değişmesi Tepki Çekti

2016 KPSS’de Sıralamaların Değişmesi Tepki Çekti

2016 KPSS’nin branş sıralamalarında yapılan güncelleme sonrasında, aday sıraları değişti. Birçok adayın tepki gösterdiği değişikliğin nedeni, güncellenen sıralamaya dahil edilen 16 bin 766 aday.

Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) 22 Mayıs’ta yapılan 2016 Lisans sonuçlarında, adayların branş bazında sıralamaları 11 Ağustos’ta duyuruldu.

Ancak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), üç ay kadar sonra, 13 Aralık’ta, branş sıralamalarının ‘güncellenmiş’ halini internet sitesinde paylaştı. Bunun üzerine birçok aday, güncelleme sonrasında 1000 sıraya kadar kayıp yaşadıklarını belirterek, sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

YÖNTEM DEĞİŞTİ SIRALAR KAYDI

Edinilen bilgiye göre sıra değişikliğinin sebebi, başvuru esnasında eğitim bilgilerini belirten 16 bin 766 adayın da sıralamaya dahil edilmesiydi. Buna göre, 11 Ağustos’ta yanınlanan branş sıralamasında, ÖSYM sisteminde aktif eğitim bilgileri bulunan adaylar dikkate alındı. Ancak ÖSYM, 13 Aralık’ta güncellenmiş branş sıralamalarında, yöntem değişikliğine gitti. Kurum, sistemde bulunan aktif eğitim bilgilerinin yanı sıra, başvuru esnasında belirtilen eğitim bilgilerini de değerlendirmeye aldı. Bu işlem yüzünden, 11 Ağustos’ta yayınlanan sıralamaya dahil edilmeyen 16 bin 766 kişi daha sıralamaya girmiş oldu. Bu nedenle adayların sıra kaybı yaşamış olabileceği ve son güncellemenin daha doğru bir sonuç olduğu belirtildi.

www.hurriyet.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.