2017 YGS Sonuçları Açıklanıyor

2017 YGS Sonuçları Açıklanıyor

YGS sınav sonuçları için nefesler tutuldu. 12 Mart'ta sınava giren milyonlarca öğrencinin gözü ÖSYM'den gelecek açıklamada. YGS sınav sonuçları açıklandığında "https://sonuc.osym.gov.tr/" adresinden T.C. kimlik numaraları ile sorgulama yapılabilecek.

Tüm gözler ÖSYM'de... Milyonlarca öğrenci ÖSYM'den gelecek açıklamayı bekliyor. 12 Mart'ta yapılan YGS sınavının sonuçları bugün açıklanacak. Öğrenciler YGS sınav sonuçlarını ÖSYM 'Sonuç Açıklama Sistemi' üzerinden sorgulayabilecekler. 

Sonuçların sorgulanması için sisteme T.C. kimlik numarası ile giriş yapılması gerekiyor. Adayların tercih yapabilmesi için YGS barajını geçmeleri gerekiyor. LYS'ye girmek için ise 180 barajının geçilmiş olması lazım.

ÖSYM, YGS sınav sonuçlarını saat kaçta açıklayacak merak konusu. Sonuçların açıklanacağı saat ile ilgili henüz bir bilgilendirme yapılmadı.

YGS SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YGS'den sonra ikinci basamak olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için başvurular ise 4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında alınacak. LYS 10 Haziran 2017 Cumartesi günü saat 10.00’da LYS-4 Sosyal Bilimler sınavıyla başlayacak. Bunu 11 Haziran Pazar günü saat 10.00’da uygulanacak olan LYS-1 Matematik, 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da uygulanacak LYS-2 Fen Bilimleri , aynı gün saat 14.30’da uygulanacak LYS-5 Yabancı Dil ve 18 Haziran Pazar günü saat 10.00’da uygulanacak LYS-3 Edebiyat-Coğrafya izleyecek.

YGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIYOR?

YGS’de doğru cevap verilen soru sayısından yanlış cevap verilen soru sayısı çıkartılacak ve adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacak. Yani her 4 yanlış cevap bir doğru cevabı götürecek.

Bu işlemin ardından son sınıfta okumakta olan adayların ilgili test üzerinden aldıkları ham puan kullanılarak testin ortalaması ve standart sapması bulunacak. Bulunan bu ortalama ve standart sapma kullanılıp tüm adaylar için ortalaması 50 olan ve standart sapması 10 olan standart puanların hesaplaması yapılacak. Sınav sonrasında ÖSYM Başkanlığı ya da yargı mercileri tarafından iptal kararı verilen sorular değerlendirme dışında bırakılarak geçerli olan soruların puan değerleri yeniden saptanacak ve puanlama yapılacak. Daha sonra ise hesaplanmış olan standart puanlar ile ÖSYS kılavuzunda yer alan Tablo 1’deki ağırlıklar kullanılarak sınava giren adayların ağırlıklı YGS puanlarının hesaplama işlemi yapılacak.

Ağırlıklı YGS puanlarından her bir tanesi kendi içerisinde en küçüğü 100 puan ve en büyüğü 500 puana dönüştürülecektir. Böylece YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puanları oluşturulacaktır. 

YGS'DE Baraj puanlarını geçmek için toplam kaç net yapılması gerekiyor?

Öğrenciler 160 soruda 20 net yaptıklarında alacakları puan 150 oluyor. 150 puanla Açık Öğretim Fakültesi bölümlerine girebilirken, LYS sınavına giremiyor. LYS sınavına girebilmek için sınava giren öğrenciler en az 32 net yapması gerekmektedir. 32 net yapan öğrencinin puanı 180 olmaktadır.

YGS SINAV SONUÇLARINI BEKLEYEN ADAYLAR SOSYAL MEDYAYI SALLADI

@ZelihaBaransel1
YGS kitabçığına usulce yaklaşın her sayfayı sevgiyle merhametle okşayın siz ona merhamet edinki oda size etsin

@irlandali 
bekleyin bekleyin açıklanır ygs

@myopi
 Ben gidip İlhan Mansız videoları doktorların İlhan mansızlı bölümlerini izlicem ygs tweetleri bittiği zaman gelirim

@sinem_kayaard  
En uzun gün 21 haziran değil ygs sonuçlarının açıklandığı gündür #ÖSYM

@bekobeyde 

Siz YGS açıklanmasını bekleye durun ben de bizimkilerin para atmasını. İkisi de heyecan dolu.

@aslidemiiiir 
açıklanmayan ygs gibiyim

@moonxsll

bir sevgilimi beklerken deliriyorum bir de su ygs sonuclarini ikisi kapışır

@Busra_Mariposa  
 Ygs açıklanacak sonra sistem çökecek biz yine böyle beklemiş olacağız o yüzden fazla sıkıntı yapmayın yani

@biseydemeZZler 
Ygs açıklansada lys kasıyomuş gibi yapsak

@ucancikilata  
Önemli olan ne YGS ne LYS gençler,önemli olan ÖSYM

@bitutamgece  
Bütün kankalarımla oturduk ygs sonuçlarını bekliyoruz çok saçma

@YinebenDide  
Sabahtan beri 3 kere aradılar ygs açıklanmış naptın diye sonuç yok. Kim trollüyor ikide bir ya

YGS SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

YGS’de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme hakları bulunmamaktadır. YGS puanı 150’nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı hesaplanmayacaktır. 

YGS’de 150,00000-179,99999 arası puan alan adaylar, sadece ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Bu adayların LYS’lere girme hakları bulunmamaktadır. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS’lere girme hakkı kazanacaktır. YGS’de 180 ve üzeri puan alanlar, hem ön lisans programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 150 ve üzeri olması gerekir. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm spektrum bozukluğu), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve üzerinde olması gerekmektedir.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS’lere başvurabileceklerdir.

YGS SINAVINA GEÇ KALAN ÖĞRENCİLERİN DURUMU

Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, gazetecilerin, YGS'ye geç kaldıkları için giremeyen  öğrencilerle ilgili sorusu üzerine, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) rapor  hazırladığını söyledi.

Çalışmanın sürdüğünü ifade eden Yılmaz, "KDK'nın raporu henüz çıkmadı,  inceleme yapacak. İnceme yaptıktan sonra KDK tarafından verilen raporların,  hükümlerin, diğer kamu kuruluşları tarafından uygulanması lazım. Bakalım bir  raporunu versin. Raporunu verdikten sonra da yeniden bir değerlendirme  yapılabilir. 'KDK raporu bir çözüm olacaktır' diye düşünüyorum. KDK çok saygın  bir kurum. Çok değerli hukukçular var. Başkanı ve üyeleri, her birisine sonsuz  güveniyoruz. Onların vereceği karar, bu konudaki sorunu herkesin kabul  edebileceği bir noktada çözüme kavuşturacaktır. Önce rapora bakalım. Çünkü bir  sınav yapıldı, 'yeni bir sınav yap' denildiğinde acaba önde, arkada sıralama  önemli biliyorsunuz. KDK raporunu beklemek lazım." değerlendirmesinde bulundu.

LYS başvuruları ne zaman?

YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı  değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve  fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak. YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların,  YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme  hakları bulunmayacak. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili  yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve  daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde  edecek.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C.  kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin"https://sonuc.osym.gov.tr"  internet adresinden mobil uygulamalarından öğrenebilecek. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse  LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 4-17 Nisan'da alınacak.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.