3000 Kadro için Memurluk Fırsatı

3000 Kadro için Memurluk Fırsatı

İŞKUR, mevcut 3533 İş ve Meslek Danışmanına ilave olarak 3000 kadro için daha maliye bakanlığına başvuruda bulundu.

Hükümetin, istihdam seferberliği kapsamında 1.5 milyon kişiyi iş sahibi yapacak paketleri uygulamaya koymasından sonra önemli bir adımda İŞKUR'dan geldi. İŞKUR, mevcut 3533 İş ve Meslek Danışmanına ilave olarak 3000 kadro için daha maliye bakanlığına başvuruda bulundu.

"SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SINAV YAPACAK"

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), İŞKUR ve diğer sektör temsilcileri ile çalışarak İş ve Meslek Danışmanlığı'na ilişkin Ulusal Yeterliliği yeniden yayınladı ve artık sınav yeni yeterliliğe göre gerçekleştirilecek. Ülkemizde İş ve Meslek Danışmanlığı alanında en çok belgelendirme faaliyetini gerçekleştiren kurum olan Sakarya Üniversitesi Sürekli eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜSEM), yeni yeterliliğe göre sınav yapacak.

SINAVA KATILMAK İÇİN LİSANS DİPLOMASI ŞARTINDAN BAŞKA KOŞUL YOK SAÜSEM

Personel Belgelendirme Koordinatörü Öğretim Görevlisi Songül Döğer konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: İŞKUR'da istihdam edilen İş ve Meslek Danışmanlarınınçoğunluğunun belgelendirilmesi tarafımızdan gerçekleştirildi. İş ve Meslek Danışmanlığı sınavına lisans mezunu herkes katılabiliyor. 4 yıllık lisans diploması dışında hiçbir eğitim şartı yok. Sınav teorik ve performans (uygulamalı) olmak üzere iki aşamalı gerçekleştiriliyor. Yeni revizyon ile birlikte performans sınavı içerisinde üç farklı etkinlik ile tamamlanacak. İş ve Meslek Danışmanları sadece İŞKUR'da değil özel istihdam bürolarında ve işletmelerin insan kaynakları departmanlarında da istihdam edilebiliyor. İlk sınavda başarısız olan adaylarımız, ikinci sınavda sadece başarısız oldukları alandan ücretsiz olarak sınava katılabilecekler."

SINAV NE ZAMAN VE NEREYE BAŞVURULACAK?

Sınavı, Sakarya Üniversitesi- Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜSEM), 25 Mart 2017 tarihlerinde, Sakarya Üniversitesi Kampüsünde gerçekleştirecek. Sınav için son başvuru tarihi 19 Mart 2017. Sınav hakkındaki tüm detaylı bilgilere ve başvuru işlemlerine http://www.sausem.sakarya.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.