4 il ve ilçelerine mevsimin ilk karı düştü

4 il ve ilçelerine mevsimin ilk karı düştü

Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Şanlıurfa'nın bazı ilçelerine ve yüksek kesimlere mevsimin ilk karı yağdı.

Kahramanmaraş'ta dün geceden beri etkili olan yağışlar, havanın soğumasının ardından yüksek kesimlerde kara dönüştü.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesi sınırlarında yer alan, kent merkezine 13 kilometre uzaklıktaki, 2 bin 300 metre rakımlı Ahir Dağı Yedikuyular mevkisine mevsimin ilk karı düşmeye başladı. Bölgenin kayak merkezi olarak da kullanılan Yedikuyular da etkili olan kar yağışı, sürücüleri hazırlıksız yakaladı. Vatandaşlar araçlarına zincir çıktı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekipleri de bölgeye gelerek yolu ulaşıma açma çalışmalarına başladı.

Bu arada yolun temizlenmesini bekleyen vatandaşlar da kar topu oynadı. Kar yağışından mutlu olduklarını dile getiren vatandaşlar, karın bir anda bastırdığını, hazırlıksız yakalandıklarını belirtti.

- Adıyaman

Güneydoğu Anadolu'nun çatısı konumundaki bin 420 rakımlı Çelikhan ilçesine mevsimin ilk karı düştü.

Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sonucu, 5 köy yolu ulaşıma kapandı. Çelikhan-Malatya karayolundaki ulaşımda da aksamalar meydana geldi.

- Malatya

Yurt genelinde etkisini gösteren yağışlar Malatya'nın yüksek kesimlerinde de etkisini gösterdi.

Doğanşehir ilçesindeki 1400 metre rakımlı Erkenek Mahallesi ile civarındaki yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Bazı vatandaşlar ulaşımda zaman zaman aksamalara neden olan kara hazırlıksız yakalansalar da bazıları mevsimin ilk karının keyfini çıkardı, fotoğraf çektirdi.

- ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki Karacadağ bölgesine de mevsimin ilk karı düştü.

İlçeye 60 kilometre uzaklıktaki bin 919 rakımlı bölgede sabahtan itibaren kar yağışı etkili oldu. Devam eden kar nedeniyle bölge beyaza büründü.

Karacadağ'daki kayak merkezinin işletmecisi Orhan Atilla, kar yağışı dolayısıyla mutlu olduğunu belirtti. Kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığını aktaran Atilla, "Kar yağışı böyle devam ederse inşallah haftaya kayak sezonunu açabiliriz." diye konuştu.

Ersoy Sevinç

 
 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.