6 ilde, 'ByLock' operasyonu: 11 gözaltı

6 ilde, 'ByLock' operasyonu: 11 gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet, asker ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcılarına yönelik Bayburt merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, merkezi Bayburt olmak üzere Erzurum, İstanbul, Antalya, Ankara ve Osmaniye'de önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütün "mahrem yapısı" olarak adlandırılan emniyet ve asker yapılanmasında yer alanlar ile yine örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen, mesleklerinden ihraç edilen kamu görevlileri, işadamları ve özel güvenlik görevlilerinin de aralarında olduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan ancak adresinde bulunamayan bir kişinin yakalanmasına yönelik soruşturma ise devam ediyor.

Gözaltında bulunan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Abdulkadir Nişancı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.