657'de Değişiklik İçin Tarih Verildi

657'de Değişiklik İçin Tarih Verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kamu Çalışma Reformu bir nevi Referanduma bağlı eğer referandum olmazsa çalışma hızlanacak ama referandum olacaksa Kamu Çalışma Reformu (657'de değişiklik) referandumdan sonraya kalır dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 24 TV'de soruları cevapladı.

Müeezinoğlu'nun sorulara verdiği cevaplar

Asgari ücrete zam gelecek mi?

Asgari ücreti daha iyi yapma gayretimiz var. Bu ülke daha çok yatırım almalı, büyümeli istihdam olmalı. İstihdamda bir daralma var. Biz bir taraftan bunların hepsini hesap etmek zorundayız. Artırma niyetimiz var ama dengeleri bozmadan yapabileceğimizin en iyisini yapmak istiyoruz. Ekonomik dinamiklerin bütününü düşünüp gerekeni yapacağız.

Promosyoın meselesi ne olacak?

Bu ayın içinde son noktayı koyacağız. Sayın Başbakan açıklayacak. Realite kamuoyunda söylenen rakamların 4'te 1'i civarında

BES neden zorunlu oluyor?

Toplum olarak tasarrufu önceliklememiz lazım. Emeklilerimiz en çok maaşının az olmasından şikayet ediyor. Kumbara misali bir şeyi biriktirerek yaşlılığında rahat bir yaşam sürmesi için BES'i zorunlu kıldık.

Taşeron'un durumu ne olacak?

Bu sorunu çözeceğimizle ilgili sözümüz var. Mehmet Şimşek bey bu konuyu çalışıyor. Başbakan talimat verdi.

657 değişecek mi?

Çalışma Bakanlığı olarak önemli gördüğümüz iki tmel başlık var. Kamu çalışma reformu ve Kıdem tazminatı. Bu ikisini yapmak zorundayız 2023 hedefleri için önemli. Referandum ve Anayasa değişikliği olacaksa önümüzde bunlar olacak. Kamu Çalışma reformu Referandumdan sonraya kalır. Biz ortak akılla reel sürdürülebilir iki sistem kurmak istiyoruz. Herkes adalet istiyor, adaletli bir yapı istiyor. Bunun için çalışıyoruz. Kamu Çalışma Reformu'nu yapabilirsek taşeronu da içine alacağız. Yoksa yamalı bohçanın içine yamalı bir yapı daha olacak. Kamu çalışma reformu Referandumdan sonra olur. Taşeronu o vakte kadar bırakmayız. Kamu'da 3 milyondan fazla çalışanımız var. Memurluğa girdiği günle emekliliğe kadar, kendini geliştirme, kalite, yükselme, bunların hepsi önemli. Ben bir dahiliye hekimiyim. Hekim oldu bitti diyemem, Dünyadaki gelişlemeleri takip etmek zorundayım. memurlar içinde bu durum aynıdır. Hangi statüyle alana girdiyse kendini gelitirip geliştirmediği, dünyayla geldiği noktadaki farklar nelerdir. Girdiğim anda orası benim tapulu malum derse olmaz.

Kamu alımları bu dönem olacak mı?

Kamuya alımları sınırlandırıyoruz. MEB, Sağlık ve İçişleri bunların dışında kısıtlama olacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.