Adana'yı ayağa kaldıran adamın dosyası şoke etti!

Adana'yı ayağa kaldıran adamın dosyası şoke etti!

Adana'da, polislerin kendisini yakalamaya gelmesi üzerine silahla rehin aldığı ablası ve iki yeğeni düzenlenen operasyonla kurtarıldı, zanlı adliyeye sevk edildi.

Polis ekipleri cezaevi firarisi Fatih K'nin, merkez Seyhan ilçesi Gazipaşa Mahallesi'nde ablası B.U'nun (36) evinde kaldığını belirledi.

Güvenlik güçlerinin kendisini gözaltına almaya geldiğini gören şüpheli, silahla evdeki ablası B.U. ile 13 ve 14 yaşındaki yeğenlerini rehin aldı. Bunun üzerine polis, evin bulunduğu sokağa giriş çıkışları kapattı.

Olay yerine çok sayıda özel harekat polisi sevk edildi.

BİR POLİS DE YARALANDI

Şüphelinin rehineleri bırakmaya ikna olmaması üzerine evin kapısından ve balkondan içeri giren özel hareket polisleri, gaz kullanarak operasyon düzenledi. 
Bu sırada zanlının kapıdan giren ekibe silahla ateş etmesi sonucu bir özel hareket polisi hafif şekilde yaralandı.

Cezaevi firarisi, balkondan giren diğer ekibin müdahalesiyle yakalandı.

Fatih K'nin ablası ve iki yeğeni polis tarafından kurtarılarak dışarı çıkarıldı. Yaralanan polis memuru ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. 
Olay yerine gelen Emniyet Müdürü Selami Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, zanlının cezaevi firarisi olduğunu belirterek "Bir arkadaşımız hafif yaralandı. Rehin alınanlar zanlının ailesinden. Gaz kullanarak müdahale ettik. Şahsı yakaladık." ifadesini kullandı.

SUÇ DOSYASI KABARIK

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Fatih K, Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilerek "kişiyi hürriyetten yoksun bırakma" ve "memuru silahla yaralama" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Zanlının 14 Eylül 2016'da Niğde Açık Cezaevi'nden firar ettiği, hakkında çoğunluğu hırsızlık olan 30 dosyadan 72 yıl 10 ay 27 gün kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu öğrenildi.

Trafiğe kapatılan eve yaklaşan Özel Harekat polisleri, 5 metre yüksekliğindeki zırhlı bir aracın üzerinden rehinelerin bulunduğu evin balkonuna geçti. Evin içine biber gazı atan polis, önce rehin tutulan anne ve 2 kızı kapıdan çıkardı. Yakalanan Fatih Kahya ise evin balkonundan zırhlı aracın üzerine indirildi. Gözaltına alınan Kahya, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Gazdan etkilenen anne ve kızları ise ambulansta müdahale edildikten sonra hastaneye götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.