AK Parti Meclis'te iç kabine kuracak

AK Parti Meclis'te iç kabine kuracak

AK Parti'nin milletvekili aday listeleri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik 'Güçlü Meclis, güçlü parti ve teknokrat hükümet' formülünü ortaya koydu

AK Parti kurmayları, çok sayıda bakanın milletvekili listelerine alınmasının 'ihtiyaç'tan olduğu değerlendirmesi yapıyor. Kurmaylar, "Önümüzdeki dönem Meclis çok önemli olacak. Tecrübeli isimler ve deneyim gerekecek" görüşünü dile getiriyor. Listeye alınan bakanların hem Meclis yönetiminde hem de genel merkez yönetiminde etkin değerlendirileceği belirtiliyor. Meclis Başkanlığı dahil, partinin grup başkanvekilleri ve grup yönetiminin güçlü isimlerden oluşacağı ifade edildi. Listelerdeki bakan sayısının yüksek olmasının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'Meclis yapısını güçlendirme' planının bir parçası olduğu belirtiliyor.

Hürriyetten Nuray Babacan'ın haberine göre: Meclis yeni dönemde özellikle çoğunluk sorunu olan partiler için sıkıntı yaratabilecek. TBMM'nin iyi yönetilmesi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tıkanmasının önlenmesi için güçlü ve deneyimli kadrolara ihtiyaç duyulacak. Seçimlerde başarılı olunursa bu yeni yapı, AK Parti'nin 'iç kabinesi' gibi hizmet edecek. Meclis dışında kalan kabineyle uyum ve işbirliğini, bu yeni ekip üstlenecek.

Haberin devamını okumak için Tıklayınız

kaynak: HÜRRİYET
www.hurriyet.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.