Altın hız kesmiyor! İşte yeni rekor fiyatlar...

Altın hız kesmiyor! İşte yeni rekor fiyatlar...

Altın Fiyatları Yeni Rekor Kırdı

Altın, teknoloji şirketi Apple`ın Covid-19 salgınının ekonomi üzerindeki olumsuz etkisi konusunda uyarmasının ardından yatırımcıların güvenli limana yönelmesiyle yükseldi. Yeni güne değer kazancıyla başlayan altının gram fiyatı, yeni rekorunu kırarak 313 TL`yi test etti. Buna göre gram altın saat 10.00 itibarıyla 312.90 TL`den çeyrek altın 509 TL`den, Cumhuriyet altını da 2.091 TL`den satılıyor.

ALTIN FİYATLARI YENİ REKORLARA KOŞUYOR

Yeni güne değer kazancıyla başlayan altının gram fiyatı, saat 10.00 itibarıyla 312,9 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 508 lira, Cumhuriyet altını da 2.091 liradan satılıyor.

Bugün itibarıyla koronavirüs salgınından dolayı ölenlerin sayısı 2.000'e yükseldi.

Çin'deki yeni tip koronavirüsün etkilerinin bugün açıklanacak bazı makroekonomik verilerde gözlemlenecek. Bu nedenle piyasalar karışık bir seyir izliyor. Analistler, Suriye'deki gelişmelerin de risk algısını görece artırarak altın fiyatlarını yukarı yönlü desteklediğini söyledi.

Analistler, teknik açıdan altının onsunda 1.562 doların destek, 1.589 dolar seviyelerinin direnç konumunda bulunduğunu, gram altında ise 305-310 lira bandının izlenmesi gerektiğini kaydetmişti.

"KORONAVİRÜS TÜM ASYA-PASİFİK BÖLGESİ'NDE EKONOMİK BÜYÜMEYİ YAVAŞLATABİLİR"

Koronavirüs salgınında ölüm ve vaka sayılarındaki artışın ivme kaybetmesine karşın salgının Çin başta olmak üzere küresel ekonomi üzerindeki etkileri artık daha yüksek sesle tartışılıyor. Geçen hafta Çin'in 2020 büyüme tahminini yüzde 5,8'den yüzde 5,2'ye çeken uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, dünkü raporunda ise salgının tüm Asya-Pasifik bölgesinde ekonomik büyümeyi yavaşlatabileceği uyarısında bulundu.

Bu gelişmelere karşın başlıca ekonomi yönetimlerinin destekleri ve merkez bankalarının faiz indirimlerine devam etmesi ile piyasalardaki satış baskılarının sınırlı kaldığını ifade eden analistler, borsaların da iç dinamiklerle karışık bir seyir izlediğini bildirdi.

ABD'de, dün Apple'ın, yılın ilk çeyreğinde satış hedeflerine ulaşamayabileceğini açıklaması sonrası Dow Jones endeksi yüzde 0,56 ve S&P 500 endeksi yüzde 0,29 değer kaybederken, Nasdaq endeksi, günü bir önceki kapanışın hemen üzerinde tamamladı.

Dün açıklanan New York Fed imalat endeksinin beklentilerden güçlü artarak son 9 ayın zirvesine çıkması ABD ekonomisinin gücünü koruduğuna işaret ederken, Almanya'dan negatif makroekonomik veriler gelmeye devam etti.

ALMANYA'YA İLİŞKİN CARİ DURUM VE BEKLENTİ ENDEKSLERİ TAHMİNLERİN ALTINDA

Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW) tarafından yayımlanan Almanya'ya ilişkin cari durum ve beklenti endeksleri, tahminlerin belirgin bir şekilde altında kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.