Ankara'da 539 emniyet personeli görevine iade edildi

Ankara'da 539 emniyet personeli görevine iade edildi

Emniyet Genel Müdürlüğünce FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında açığa alınıp durumu değerlendirildikten sonra görevine iade edilenler arasında 539 Ankara Emniyet Müdürlüğü personeli bulunduğu bildirildi.

ANKARA (AA) - Emniyet Genel Müdürlüğünce (EGM) Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan ancak durumu değerlendirilerek işe iade edilenler arasında 539 Ankara Emniyet Müdürlüğü çalışanı da yer alıyor.

EGM'den gece yapılan açıklamada, FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle açığa alınan ancak durumu tekrar değerlendirilen 3 bin 181 emniyet personelinin işe iade edildiği, 2 bin 205 çalışanın ise görevden uzaklaştırıldığı bildirilmişti.

170 çalışan görevden uzaklaştırıldı
Bu kapsamda Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki 539 personelin işe iade edildiği, 170 çalışanın ise görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Öte yandan, EGM'nin açıklaması sonrası görevden uzaklaştırılanlar arasında bulunan Ankara Emniyet Müdürlüğü Koordinasyon Şube Müdürü Ahmet A'nın FETÖ soruşturması kapsamında Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

Muhabir: Cankut Taşdan-Sertaç Bulur

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.