Atanamayan öğretmenin kampanyasına Türkiye ses verdi

Atanamayan öğretmenin kampanyasına Türkiye ses verdi

Iğdırlı fotoğraf sanatçısı ve atanamayan öğretmen Mehmet Özcan'ın başlattığı kampanyaya Türkiye ses verdi. Kar yağmadan gelen 5 bin bot, çocukları mutluluktan havaya uçurdu

Iğdır, Türkiye'nin doğusundaki en soğuk illerin başında geliyor. Kışın yolları medeniyete sadece bir telefon ya da bir televizyon sesiyle bağlanan köylerin okullarında okuyan çocukların ayakkabıları da dondurucu soğuklara dayanmıyor.

Çoğu çiftçilik ya da hayvancılıkla uğraşan ailelerin bütçeleri de çocuklarının hepsine soğuktan, kardan, yağmurdan ve çamurdan koruyacak bir bot almaya yetmiyor. Iğdır'ın köylerini karış karış gezen fotoğraf sanatçısı Mehmet Özcan bu durumu görünce bir kampanya başlattı. Özcan'ın kampanyasını sosyal medyada görenlerden yardım ve destek yağdı.

Bir ayda 5 bin bot

Kendisi de atanamayan coğrafya öğretmeni olan Mehmet Özcan, kampanyayı VATAN'a anlattı: Çocukları çok seviyorum. Gezdiğim köy okullarında kışın ayağında terlik ya da bez ayakkabıyla sınıfa gelen çocukları görünce içim acıyordu. Bir şey yapmalı diyerek sosyal medyadan kampanya başlattım. Sağ olsun takipçilerim ve onların çevresi sayesinde geçen yıl 450 botu ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırdık. Bu yıl yaklaşık bir ay önce kampanyayı başlattık, 5 bin bot geldi.

'Gece sarılıp uyuyan var'

Bölgede tanınan bir fotoğraf sanatçısı olan Mehmet Özcan, bota kavuşan çocukların tepkisini şu sözlerle özetledi: Botlar yaklaşık 25 okulda dağıtıldı. Çocuklar botları ellerine aldığında yüzleri ay gibi parladı. Burada kış çok sert geçiyor. Bu çocukların narin ayakları çok üşüyor. Botlar geldiğinde öyle mutlu oluyorlar ki görmeniz lazım. Mehmet Abi gece botuma sarılıp uyuyacağım diyen de var. Botlarını yarıştırmaya çalışan çocuklar da.

Kışın terlik giyiyorlardı

Fotoğraf sanatçısı olan Mehmet Özcan, çocukların kış günü okula yazlık ayakkabılarla geldiğini görünce kampanya yapmaya başlamış.

Hedef 10 bin çift

Özcan, "Bu botları Sadece Iğdır'da değil takipçilerim sayesinde Kars, Şırnak, Mardin, Van hatta Afyon Karahisar'a bile gönderdik. Kış sertleşmeden 10 bin bot dağıtmayı hedefliyoruz. Bundan sonra mont, giyecek ve kırtasiye malzemesi toplayıp dağıtmayı istiyorum" diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.