Ayşe Öğretmen bebeğiyle teslim oldu!

Ayşe Öğretmen bebeğiyle teslim oldu!

Katıldığı televizyon programındaki sözleri nedeniyle yargılanan öğretmen Ayşe Çelik, 341 günlük hapis cezasının 5 ay 10 günü cezaevinde geçirecek, 180 gün denetimli serbestlikten faydalanacak.

Diyarbakır'dan telefonla katıldığı Beyaz Show programındaki sözleri nedeniyle "terör örgütü propagandası" suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan öğretmen Ayşe Çelik, 6 aylık bebeği Deran ile birlikte Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne teslim oldu.

Habertürk Haber Merkezi'nden Mehmet Kayahan'ın haberine göre 6 ay erteleme süresi sona eren Ayşe Çelik, avukatı Mahsuni Karaman ile birlikte Diyarbakır Adliyesi'ne gelerek Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararını beklemek üzere cezaevine girmemek için infaz savcılığından erteleme istedi. Ancak savcılık bu talebi reddetti. Bunun üzerine Çelik, kendisine destek veren CHP Milletvekili Zeynep Altıok ve HDP Milletvekili Feleknas Uca ile birlikte adliyeden ayrıldı. Bir süre sonra 6 aylık bebeği Deran ile birlikte yeniden adliyeye gelen Ayşe Öğretmen, işlemlerinin ardından cezasının infazı için sivil polis aracıyla Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne teslim oldu.

Dosyası Anayasa Mahkemesi'nin gündeminde olan Çelik'in, erteleme kararı çıkarsa serbest bırakılabileceği belirtildi. Çelik AYM'de lehine karar çıkmazsa 341 günlük hapis cezasının 5 ay 10 gününü cezaevinde geçireceği, 180 gün de denetimli serbestlikten faydalanacağı bildirildi. Ayşe Öğretmen cezasının 5 ayında kapalı, 10 gününde açık cezaevinde kalacak.

Diyarbakır'dan 2016 Ocak ayında telefonla bağlandığı Beyaz Show programında "Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Görün, duyun ve artık bize el verin. İnsanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın" diyen öğretmen Ayşe Çelik'e "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan dava açılmıştı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Çelik'e verilen 1 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanmıştı. 22 Aralık 2017'de tebligat yapılan Ayşe Öğretmen'in bebeğiyle birlikte hapse girmemek için yaptığı infazın ertelenmesi başvurusu üzerine ceza 20 Nisan'a kadar ertelenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.