Bakan Selçuk'tan otizmli Ozan'ın ailesine: "Sorunları birlikte aşacağız"

Bakan Selçuk'tan otizmli Ozan'ın ailesine: "Sorunları birlikte aşacağız"

Eğitim tüm çocukların olduğu gibi otizmli çocukların da en temel hakkı. Ama otizmli çocukların anne ve babaları çocuklarının eğitim hakkı için mücadele veriyor. Avukat Sedef Erken ve müzisyen Ogün Sanlısoy ise yıllardır verdikleri bu mücadelede pes ettiler, çocuklarının zorunlu eğitim dışında tutulmasını talep ettiler. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise bu talebe "Sorunları birlikte aşacağız" diye yanıt verdi...

İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı  ve avukat Sedef Erken ile müzisyen Ogün Sanlısoy yaklaşık 10 yıldır oğulları ozan'ın iyi bir eğitim alması için mücadele ediyordu. Yaşadıkları zorluklar nedeniyle pes ettiler. Oğullarının zorunlu eğitim dışında tutulmasını istediler. 

Erken, oğlu Ozan'ın okula gidebilmesi için yıllarca uğraş verdiklerini bu uğraş sonunda Ozan'ın bir okula kabul edildiğini ama orada da iyi bir eğitim alamadığını söyledi.

Erken, otizmli çocukların eğitimi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi, "Rica ediyorum yani. Lütfen bizzat bir talimat verirse ben çözüleceğini düşünüyorum" dedi.

Erken ve Sanlısoy Twitter'dan oğulları Ozan'ın zorunlu eğitimin dışında tutulmasını istediklerini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a yazdılar. Bakan Selçuk ise, onların bu taleplerine şöyle yanıt verdi: "Sevgili Ozan Barış’ın ve özel evlatlarımızın okul ve eğitim hayatı bizler için çok değerli. Sedef Erken ve Ogün Şanlısoy, bahsettiğiniz sorunları hep birlikte aşacağız. En yakın zamanda bir araya gelelim, konuşalım. Ozan’a selamlar..."

Cem Yılmaz da destek mesajı attı

Cem Yılmaz da konuyla ilgili destek mesajı attı. "Bana bir görev düşerse her zaman hazırım" dedi.

CNN TÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.