Başbakan Yıldırım: Devlet sistemini değil, hükümet sistemini değiştireceğiz

Başbakan Yıldırım: Devlet sistemini değil, hükümet sistemini değiştireceğiz

Edirne'de 'Evet' mitinginde konuşan Başbakan Yıldırım, '16 Nisan'da devlet sistemini değil, hükümet sistemini değiştireceğiz.' dedi.

Başbakan Yıldırım, Edirne'de "Evet" mitinginde konuşuyor.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;

16 Nisan'da devlet sistemini değil, hükümet sistemini değiştiriyoruz. 1923'te devlet sisteminin adını koyduk. Cumhuriyeti birlikte kurduk birlikte yaşatacağız. Kim rejime elini uzatırsa karşısında milleti bulur. Bu sistem zaman zaman problem üretiyor. Geçmişte yaşananlara bakalım, Ahmet Necdet Sezer'in anayasa kitapçığını fırlatmasının ardından millet milyarca lira kaybetti.

BU ÇİFTBAŞLILIK TÜRKİYE'YE ZAMAN KAYBETTİRİYOR

638 milyar borç ödedik. Bu borçları ödemeseydik ne olacaktı? Daha fazla yol, hastane, daha fazla fabrika ve kalkınmış bir Türkiye olacaktı. Şimdi 18 maddelik değişimle biz hükümet sistemini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olarak değiştiriyoruz. Mevcut sistemde Başbakan güçlü, Cumhurbaşkanı da güçlü. Normalde parlamenter sistemde Başbakanlar güçlü olur, Cumhurbaşkanı temsili olur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bugüne kadar krizlere yol açan çifte başlılığı ortadan kaldıracaktır. Artık milletin oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı var ve Başbakan var. İki başlılık sorun oluyor. Bunu niye yapıyoruz? Çünkü bu ikibaşlılık bize zaman kaybettiriyor, sorunların çözümü gecikiyor. Kalkınmamız yavaşlıyor, kazanımlarımız maalesef bir bir elimizden gidiyor.

7 HAZİRAN TARİHİNDEN SONRA NELER YAŞADIK UNUTMAYIN

7 Haziran'ı unutmayın. Hükümet kurulamadı. Bu arada HDP bölücü parti gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Terörün arkasın asığınarak Ceylanpınar'da iki tane genç polisimizi uykusunda şehit ettiler. Onun için hükümetler kurulsa bile çok parçalı, çok parti var, aralarında anlaşımıyorlar. Bakanları paylaşamıyorlar. İşler bir tarafta kalıyor ve maalesef zaman geçiyor. 68 yılda 48 hükümet kurulmuş. Bu millete yazık değil mi? Durmadan seçime gideceğiz, durmadan zaman harcayacağız. Bir hükümetin ömrü 1,5 yıl bile değil. 1,5 yılda ne yapar, hiç bir şey yapamaz.

BİR ÜLKEDE İSTİKRAR VARSA EKONOMİ DE BÜYÜYECEKTİR

Bu sistemin değişmesinden sonra 2019 seçimlerinde sandıktan güçlü bir iktidar çıkacak. Belirsizlik olmayacak. Bundan sonra iktadarı millet belirleyecek. Baştan işinin adını koyuyorsunuz, Cumhurbaşkanını seçtiniz işi bitirdiniz. Güvenoyunu da, yetkiyi de siz vereceksiniz. Artık onlara düşen hizmet olacak olacak. Oylar sayıldı, o akşam hükümet iş başı yaptı. 5 yıl boyunca devam edecek. Daha sonra bir daha seçilecek ama ondan sonra üçüncü kez yok. İşçi alın terinin hakkını alacak, çiftçi ürününün bedelini alacak. ABD'de güçlü ekonomi var, Çin'de ekonomi güçlü, Avrupa devletlerinde aynı. Çünkü buralarda güçlü iktidarlar var. Bir ülkede eğer güçlü yönetim varsa, istikrar varsa, güvenlik de olur, ekonomide büyür.

TÜRKİYE RECEP TAYYİP ERDOĞAN DÖNEMİNDE SIÇRAMA YAPTI

Güçlü hükümetler döneminde Türkiye parlak yıllarını yaşadı. Merhum Menderes döneminde Türkiye aldı başını gitti. Yüzde 6 büyüme sağladı. Merhum Özal döneminde tek başına iktidar sayesinde Türkiye sıçrama yaptı. Bir de AK Parti döneminde, Recep Tayyip Erdoğan döneminde aynı sıçramayı yaptı. Türkiye ilklerle tanıştı. Büyük projeleri hayata geçirdi. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Ardahan, Hakkari, Iğdır, Edirne, Van, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, İstanbul'a çok büyük yatırımlar yaptık.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.