Bir haftada 57 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Bir haftada 57 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince, son bir haftada terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 57 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığından yapılan haftalık bilgilendirmede, yurt içinde bölücü terör örgütüne karşı sürdürülen mücadele ile Fırat Kalkanı Harekatı ve Musul'u terör örgütü DEAŞ'ta kurtarma operasyonuna ilişkin bilgi paylaşımında bulunuldu.

Buna göre, yurt içinde terör örgütü PKK'ya karşı kararlı mücadele sürdürülürken, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 80 gündür devam ediyor.

Bölücü terör örgütü mensuplarının, barınma alanı ve geçiş güzergahı olarak kullandığı Şırnak, Hakkari, Muş ve Ağrı'nın belli noktalarında kış tertiplenmesini kısıtlamak, finansal kaynaklarını engellemek ve lider kadrosunu etkisiz hale getirmek amacıyla başlatılan operasyonlar aralıksız sürüyor.

Bu çerçevede, Hakkari Çukurca, Şemdinli, Ağrı Doğubayazıt, Şırnak merkez, Faraşin, Bestler-Dereler, Beytüşşebap, Tunceli merkez, Bali Deresi Bölgesi, Batman Sason, Bingöl merkez, Ortaçanak ile Muş Şenyayla bölgelerinde orta ve büyük çaplı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda 57 terörist etkisiz hale getirilirken, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Teröristler arasındaki telsiz konuşmalarında güvenlik güçleri tarafından arka arkaya yapılan başarılı operasyonlar neticesinde örgütün barınma ve gıda dahil olmak üzere birçok alanda büyük kayıplar verdiği ortaya çıktı.

Fırat Kalkanı Harekatı
Harekatta geçen hafta içinde TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu'nun yoğun ve kararlı mücadelesiyle Azaz ve Cerablus arasında bulunan 16 meskun mahal ile 150 kilometrelik alan kontrol altına alındı.

TSK unsurları, Fırat Kalkanı Harekatı ile Musul Harekatı kapsamında koalisyonun gerektirdiği iş birliği ve koordinasyon esaslarını gözetmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.