Bu yaz kavrulacağız

Bu yaz kavrulacağız

Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, bu yıl yaz sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde olacağını söyleyerek Karadeniz ve Güneydoğu'da yağışların düşeceği uyarısında bulundu

Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş yaz sıcaklarıyla ilgili uyarılarda bulundu. Sıcaklıkların gelecek aylarda da mevsim normallerinin üstüne çıkacağını bildiren Güneş, özelikle Güneydoğu'da sıcaklıkların diğer bölgelere göre daha fazla olacağını belirtti. Güneş, "Haziran, temmuz ve ağustos aylarında hava sıcaklığının mevsim normallerinin 1,5 ila 2 derece üzerinde seyredeceğini öngörüyoruz" bilgisini verdi. Sıcaklıkların son 10 yıldır normalin üstünde olduğunu aktaran Güneş, "2010, Türkiye'de en sıcak yıl olmuştu. Yine bu yılı da en sıcak üçüncü yıl olarak değerlendirebiliriz" diye konuştu. İsmail Güneş, yağışlarda ise özellikle 2050 yılına kadar çok fazla değişim öngörmediklerini dile getirerek, "Doğu Akdeniz'de ve Güneydoğu'da bir yağış azlığı bekliyoruz. Güneydoğu bir miktar daha az yağış alacak" bilgisini aktardı.

Bahar aylarında yağışlardaki değişimin inişli çıkışlı olduğunu anlatan Güneş, "Şu andaki durum itibarıyla Güneydoğu'da bir miktar yağış azlığı var. İç bölgelerimizde normallere yakın, Marmara Bölgesi'nde ise normallerin üzerinde yağış var" dedi.

 Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.