'ByLock' kullanan FETÖ'cülere 15'er yıl hapis istemi

'ByLock' kullanan FETÖ'cülere 15'er yıl hapis istemi

Hatay'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen aralarında daha önce görevlerinden ihraç edilen polislerin de bulunduğu 10'u tutuklu 11 sanık hakkında 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları iddiasıyla tutuklanan Ali T, Hakkı D, Halil G, Kemal Ç, Kenan C, Mehmet B, Mehmet Akif Y, Muharrem G, Olcay Ö. ve Ömer G. ile gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Bekir D. hakkında cumhuriyet savcısı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

"Terör örgütü kurmak ve yönetmek" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından şüpheliler hakkında 15'er yıl hapis cezası istemiyle hazırlanan 41 sayfalık iddianame, Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, sanıkların FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıklarının tespit edildiği bilgisine yer verildi.

Sanıklardan Mehmet B. iddianamedeki ifadesinde, telefonuna "ByLock" programını, "Osman" kod adlı birinin yüklediğini, yaklaşık 15-20 gün sonra da rahatsız olduğu için programı sildiğini iddia etti.

Suç işlemediğini iddia ederek etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini beyan eden Kemal Ç. de ByLock programını "Osman" kod adını kullanan daha sonra Muharrem G. olduğunu öğrendiği sanığın telefonuna yüklediğini ileri sürdü.

Muharrem G. ise örgütle alakasının olmadığı, telefonlarına ByLock programını yüklediğini iddia eden Mehmet B, Bekir D, Kemal Ç, Hakkı D, Ali T'yi tanımadığı iddiasında bulundu.

Kendisini neden "Osman" olarak bildiklerine anlam veremediğini öne süren Muharrem G, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

İsmihan Özgüven

AA.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.