'ByLock'u çocuğumun sınıf öğretmeni tavsiye etti'

'ByLock'u çocuğumun sınıf öğretmeni tavsiye etti'

Tutuklu sanıklardan Paslı, "ByLock programını 2014 Şubat ayında çocuğumun sınıf öğretmeninin tavsiyesiyle kurdum." dedi.

Rize'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturmasının ardından 8'i tutuklu 9 eski polis hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Rize 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ahmet Çevlik, Aydın Başaran, Salih Çimen, Cemal Paslı, Erdal Sari, Fetih Yazan, Halil Ünal ve Mustafa Güngör ile tutuksuz yargılanan A.K. katıldı.

Sanıklardan Çevlik, FETÖ/PDY üyesi olmadığını öne sürerek, ByLock kullanmadığını savundu.

Çevlik, eşinin abisinin örgütün "il sorumlusu" olduğunu sonradan öğrendiğini, bir daha evlerine gelmemesini istediğini iddia etti.

"Çocuğumun sınıf öğretmeni tavsiye etti"

Sanık Paslı da 17/25 Aralık sürecinin ardından iki çocuğunu dönem sonunda örgüte ait okuldan aldığını söyledi.

Paslı, şunları dile getirdi:

"Bana yüzde 80 burs teklif etmelerine rağmen kabul etmedim. ByLock programını ise 2014 Şubat ayında çocuğumun sınıf öğretmeninin tavsiyesiyle kendim kurdum. Bana çocuklarımın ders notlarını, rehberlik hizmeti vereceklerini ve bilgilerini bu program üzerinden mesaj atacaklarını söyleyince çocukların eğitimi için kurdum. Birkaç kez mesaj attılar, dua attılar. Bu dönemde kullandım. Eğitim-öğretim sezonu bitince de bir daha kullanmadım. Kullandığım program bugün medyada tarif edildiği gibi şifreli bir program değildi.

O dönemde öğretmenin yardımı ile çocuklarımı düşünerek iyi niyetle kurmuştum. Şifreli haberleşme programı olduğunu bilmiyordum."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.