'ByLock'u indirdiğimi hatırlamıyorum'

'ByLock'u indirdiğimi hatırlamıyorum'

Askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin davaya sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam edildi

İzmir'deki "askeri casusluk soruşturması"nda usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki mensupları hakkında açılan davada 102 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ile taraf avukatları katıldı.

Tutuklu sanık makine mühendisi Ekrem Sarbat hakkındaki tanık beyanı, ByLock kullandığı, himmet topladığı ve Bank Asya hesabındaki para artışı iddialarına ilişkin savunma yaptı.

REKLAM

ads by AdMatic
Sarbat, hakkında ifade veren tanık B.G. ile aynı okulda okuduklarını, B.G'nin kendini kurtarmak adına itirafçı olduğunu ve kendisine iftira attığını savundu.

Hakkındaki ByLock kullandığı iddiasına ilişkin Sarbat, "Böyle bir program indirdiğimi hatırlamıyorum. İçerikler geldiğinde kullanmadığım ortaya çıkacaktır." dedi.

Sarbat, Bank Asya'daki işlemlerinin rutin bankacılık işlemleri olduğunu öne sürerek, bankaya talimatla para yatırdığı ve bakiyesinde artış olduğu iddialarını reddetti.

Tutuklu sanık eski kurmay albay Güngör Özer ise hakkındaki "silahlı terör örgütü üyesi" olmak suçlamasını reddettiğini söyledi.

Özer, gizli tanığın hakkındaki ifadeleri kabul etmediğini beyan etti.

Mahkeme heyeti duruşmaya öğle arası verdi.

- İddianameden

İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya'nın hazırladığı 697 sayfalık iddianamede, aralarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen, gazeteci Tarık Toros, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce, eski Tümgeneral Hamza Koçyiğit, eski Roma Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Mehmet Demirağ, FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticileri Mehmet Ali Büyükçelebi, Mehmet Ali Şengül, Mehmet Hanefi Sözen, Naci Tosun ve İsmail Büyükçelebi'nin bulunduğu 48'i tutuklu 23'ü firari 102 sanık hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili maddeleri kapsamında "silahlı terör örgütü kuruculuğu, yöneticiliği, üyeliği" suçlamalarına yer verildi.

İddianamede, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 kişi hakkında "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada yargılanmalarının ardından, beraat eden sanıkların bir kısmı ile emekli askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok ve emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel'in de bulunduğu 98 müşteki yer alıyor.

 Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.