Danıştay'dan öğretmen kararı

Danıştay'dan öğretmen kararı

Danıştay, bebeğini evde bırakıp tatile giderek, bebeğinin ölümüne neden olan öğretmenin meslekten çıkarılması kararını onayladı

2014 yılında Türkiye'nin gündemini meşgul eden olayda, bir öğretmen, tatile giderken evde bıraktığı bebeğin ölümüne neden olmuştu.

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde, 2014 yılı Ekim ayında, 2 aylık bebeğini evde yalnız bırakıp 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ailesinin yanına giden öğretmen, bebeğin ölümüne neden olmuştu. Adli süreçte öğretmen müebbet hapis cezasına çarptılmıştı.

Adli süreç bu şekilde iken, MEB idari süreçte de adı geçen öğretmenin meslekten çıkarılmasına karar vermişti.

MEB, sözkonusu fiilin "Memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak" kapsamına girmesi gerekçesiyle memuriyetten çıkarılma kararı almıştı.

Bu karar, öğretmen tarafından dava edilmiş ancak idare mahkemesi işlemin hukuka uygun olduğuna karar vermiştir. Öğretmen idare mahkemesi kararının bozulması için temyiz isteminde bulunmuştur. Danıştay geçtiğimiz ay temyizi sonuçlandırdı. Danıştay, bu öğretmenin meslekten çıkarılması kararının hukuka uygun olduğuna karar vermiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.