'Darbeyi meşrulaştırmak için seferber olacaklardı'

'Darbeyi meşrulaştırmak için seferber olacaklardı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Darbe teşebbüsü başarılı olsaydı bugün demokrasi ve özgürlük havarisi kesilen uluslararası medya, kamerasını, kalemini darbeyi meşrulaştırmak için seferber edecekti." dedi.

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Darbe teşebbüsü başarılı olsaydı bugün demokrasi ve özgürlük havarisi kesilen uluslararası medya, kamerasını, kalemini darbeyi meşrulaştırmak için seferber edecekti." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen TRT World Tanıtım Gecesi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Darbe teşebbüsü başarılı olsaydı bugün demokrasi ve özgürlük havarisi kesilen uluslararası medya, kamerasını, kalemini darbeyi meşrulaştırmak için seferber edecekti." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihi, kültürel ve coğrafi bakımından bu derece güçlü derinliğe sahip bir ülkenin, etrafında yaşanan hadiselere kayıtsız kalması, gözünü kapatması, sırtını dönmesi mümkün değildir. Türkiye 2002'den beri dış politikasını bu gerçeğin idrakinde olarak şekillendiriyor, adımlarını da bu çerçevede atıyor." dedi.

"Dış politikada ciddi bir paradigma değişikliğine gitmiştir"
Türkiye'nin dış politikada yaşadığı değişime dikkat çeken Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şüphesiz ülkemizin son 14 yılda yaşadığı sessiz devrimin en görünür olduğu alanların başında dış politika geliyor. Burada şunu açık ve net olarak ifade etmek isterim. Türkiye bizim dönemimizde dış politika tasavvurunda ciddi bir paradigma değişikliğine gitmiştir. Bugün Türk dış politikasının ana ekseni, insani değerler bunun yanında milli çıkarların tam uyumu üzerine kuruludur."

"Manşetler hazırdı ama hepsi boşa gitti"
FETÖ'nün darbe girişiminin başarılı olması halinde, bazı uluslararası medya kuruluşlarının darbeyi meşrulaştırma çabası içine gireceğine dikkat çeken Erdoğan şunları söyledi:

"Şayet o gece darbe teşebbüsü başarılı olsaydı bugün demokrasi ve özgürlük havarisi kesilen uluslararası medya, kamerasını, kalemini darbeyi meşrulaştırmak için seferber edecekti. Bugün bizi basın özgürlüğü üzerinden eleştirenler, terör yardakçılarını bağırlarına basanlar böyle bir durumda ekranlarını ve sayfalarını cuntacıların emrine vereceklerdi. Geçmişte bunu yaptılar zaten. Tıpkı Mısır'da olduğu gibi eli kanlı darbeci katiller demokrasi kahramanı gibi yansıtılacaktı ama başarılı olamadılar. Hazırlanan manşetler boşa gitti, manşetler hazırdı ama hepsi boşa gitti."

"Bu millet sizi bağrınıza basmış"
Diriliş Ertuğrul dizisini milletin bağrına bastığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları aktardı:

"Az önce Diriliş'in yönetici ve kadrosuna onu söyledim. Onların o şekilde yorum yapmalarına, değerlendirmelerine hiç kafanızı takmayın, yola devam edin. Bu millet sizi bağrınıza basmış, onlar bassa ne yazar, basmasa ne yazar. Onların orada verilecek şekli bir ödülü önemli değil, asıl önemli olan şu milletin gönlünü siz kazandınız, işte asıl mükafat, asıl ödül bu."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.