'Ders yapmadığı için dövdüm, hata ettim'

'Ders yapmadığı için dövdüm, hata ettim'

Şüphelinin savcılık ifadesinden: - "İddia olunduğu gibi mağdur çocuğu kurs gördüğü süre zarfında 10-15 kez terlik ve tokatla dövmedim. Yalnızca görüntülerin çekildiği anda terlik ile dövdüm. Ders yapmadığı için dövdüm, hata ettim"

 Sakarya'nın Erenler ilçesinde küçük çocuğu terlikle dövdüğü öne sürülen Kur'an kursu çalışanı adliyeye sevk edildi.

Yatılı Kur'an kursu çalışanının, geçen yıl bir çocuğu terlikle döverken çekildiği ileri sürülen görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine gözaltına alınan Ş.Y'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, "küçük yaşta çocuğa darp, kasten yaralama ve eziyet" suçlarından adliyeye sevk edildi. Asayiş Şube Müdürlüğünden çıkışta Ş.Y, görüntü almaya çalışan basın mensuplarının "Neden yaptınız?" şeklindeki sorusuna yanıt vermedi.

Ş.Y'nin savcılıktaki ifadesinde, 2013'ten emekli olduğu 2016 yılı kasım ayına kadar Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Erenler ilçesindeki Kuran kursunda öğretici olarak görev yaptığını belirterek, "Mağdur çocuk A.P, 2015 yılı haziran ayından 2016 mayıs ayına kadar anılan Kur'an kursunda hafızlık eğitimi almaktaydı. İddia olunduğu gibi mağdur çocuğu kurs gördüğü süre zarfında 10-15 kez terlik ve tokatla dövmedim. Yalnızca görüntülerin çekildiği anda terlik ile dövdüm. Ders yapmadığı için dövdüm, hata ettim." ifadelerini kullandı.

Mağdur A.P'nin (13) ise emniyetteki ifadesinde, Ş.Y'nin değişik tarihlerde derslerini veremediği için terlik ve bazen tokatla vücudunun çeşitli yerlerine vurmak suretiyle 10-15 kez kendisini dövdüğünü, bu dayak olayını sınıftaki 8-10 öğrencinin de gördüğünü ve onların da dayak yediğini söylediği öğrenildi.

Erenler'de yatılı Kur'an kursunda görevlinin, geçen yıl bir çocuğu terlikle döverken çekildiği iddia edilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca zanlı hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Daha önce yaşanan bir olayı kendilerine bildirmedikleri gerekçesiyle Müftülük yetkilileri hakkında da adli soruşturma başlatılmıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de Twitter hesabından paylaştığı mesajda, böyle vahim bir suçu işleyen kişinin görevden alındığını bildirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.