Derste bıçakla öldürülen lise öğrencisi defnedildi

Derste bıçakla öldürülen lise öğrencisi defnedildi

Rize'nin Pazar ilçesinde ders sırasında sınıf arkadaşı tarafından bıçakla öldürülen lise öğrencisinin cenazesi defnedildi.

Bıçakla öldürülen Emir Taş için Sahil Camisi'nde düzenlenen törene, öğrencinin ailesi, yakınları, öğretmen ve arkadaşlarının yanı sıra Kaymakam Cevat Çelik, Belediye Başkanı Ahmet Basa ile vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney, tören öncesi yaptığı konuşmada, ailelerin, çocuklarının manevi ihtiyaçlarını da karşılaması, onlara sevgiyle sarılması ve sahip çıkması gerektiğini anlattı.

Cenazede öğrencinin annesi Selma ve babası Cihan Taş gözyaşlarını tutamadı.

Baba Cihan Taş, taziye sırasında Kaymakam Çelik'e, "Okula girerken neden üstleri aranmıyor? Okula falçata sallayarak giriyor, kimse bir şey sormuyor. Öğrenciler korkup bir şey söyleyemese bile okul yönetimi neden araştırma yapmıyor?" dedi.

Taş'ın tabutu, öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası, tekbirler eşliğinde Pazar Meydanı'na taşındı. Ardından araca konulan Taş'ın cenazesi, Subaşı köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Bu arada, olaya tanık olan bazı öğrencilerin psikolojik destek aldığı, okulda 27 Mart Pazartesi gününe kadar eğitime ara verildiği öğrenildi.

Taş'ı bıçakladıktan sonra kendini yaralayan B.K'nin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisinin sürdüğü, hayati tehlikesinin bulunduğu kaydedildi.

Rize'nin Pazar ilçesinde lisede öğrenim gören B.K. (16), derste ön sırada oturan arkadaşı Emir Taş'ı (16) boğazından bıçaklamış, hastaneye kaldırılan öğrenci hayatını kaybetmişti. Olayın ardından alt kattaki tuvalete giderek kendini de bıçakla boğazından yaralayan B.K, tedavi altına alınmıştı.

Muhittin Sandıkçı

Sınıf arkadaşının bıçakladığı lise öğrencisi öldü
 
 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.