Doğu İllerinde Şiddetli Kar Yağışı Etkili Oluyor

Doğu İllerinde Şiddetli Kar Yağışı Etkili Oluyor

Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan'da kar yağışı etkili oluyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Bölgede hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından özellikle öğle saatlerinden sonra Erzurum, Ağrı, Ardahan ve Kars'ta kar yağışı başladı.

Halen aralıklarla etkili olan, yüksek kesimlerde yoğunluğunu artıran ve zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışı sebebiyle yüksek kesimlerin yanı sıra söz konusu illerin kent merkezleri de beyaza büründü.

Bölgedeki kar yağışı yüzünden yöredeki yolların karla kaplanması ve buzlanmalardan dolayı sürücüler zor anlar yaşadı.

Erzurum ile Bayburt arasında ulaşımı sağlayan Kop Dağı Geçidi ile Ardahan-Artvin, Ardahan-Posof ve Ardahan-Çıldır karayollarını kullanan sürücüler kar yağışı ve tipi yüzünden ilerlemekte güçlük çekti.

Ardahan'da Çıldır Aktaş Gümrük Kapısı ile Türkgözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan tır sürücüleri, güzergahları boyunca tipinin etkili olması sebebiyle tipinin etkili olmadığı Ardahan-Çıldır Karayolu'nun Ölçek köyü mevkisinde kısa süreli durup, yemek ihtiyaçlarını giderdi.

Araçlarını park ettikten sonra yol kenarında yemek yedikleri gözlenen sürücülerden Cengiz Yıldırım AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yolda tipi ve kar yağışı fazla etkili olmuyor, yol boyunca yoğun kar ve tipi var. Burada yemek ihtiyacımızı giderip yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Yörede kar yağışının en fazla etkili olduğu kentlerden olan Erzurum'da kar yağışının etkisini artırması üzerine Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki karla mücadele ekipleri harekete geçti.

Kentte belediyenin Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı Yol Yapım Şube Müdürlüğü 150 personel, 14 kamyon, 7 tuzlama ve bıçaklı araç, 6 greyder, 5 kepçe, 4 mini loder, 3 eder, 1 kar savurma, 1 unimog olmak üzere, toplam 41 araçla karla mücadele çalışması yaparken Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğünde ise 250 personel, 42 greyder, 20 kepçe, 9 dozer, 5 kar savurma aracı, 8 kar bıçaklı kamyon, 3 kar üstü araç olmak üzere toplam 87 araçla karla mücadele çalışması yürütüyor.

Kırsal alan, ana ve ara arterler, cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışması yapan ekipler, yollarda araç trafiğinin aksamaması, kaldırımlarda da yayaların rahat yürümesi için kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Karayolları ekipleri de Erzurum'un yanı sıra kar yağışının etkisini gösterdiği Ardahan, Kars ve Ağrı'daki yollarda tuzlama ve kar küreme çalışmasını sürdürüyor.

Kar yağışının ardından, bölge genelindeki ana arterlerin ulaşıma açık olduğu ve kapanmamaları için ekiplerin çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

Hava ulaşımında da bir aksama yaşanmayan bölgede bazı vatandaşların da kar topu oynayıp, öz çekim yaptığı gözlendi.

Meteoroloji yetkilileri bölgede bugün Ağrı, Kars, Ardahan ve Erzurum'da aralıklı olarak kar yağışının, Erzincan ile Iğdır'da ise karla karışık yağmurun bir süre daha etkili olacağını ifade etti.

 
 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.