DOLAR, REKOR TAZELEDİ

DOLAR, REKOR TAZELEDİ

Gece yarısı herhangi bir ekonomik işlem yok iken itibariyle döviz kurunu ateş sardı. Saat 01:00 itibariyle 12-17 kuruşluk artışlar yaşandı, dolar 4,80'i, avro 5,69'u gördü.

ece yarısı itibariyle döviz kurunu ateş sardı. Saat 01:00 itibariyle 12-17 kuruşluk artışlar yaşandı, dolar 4,80'i, avro 5,69'u gördü... Daha sonra dolar 4,75 bandına indi.

Saat 01:00 itibariyle 12-17 kuruşluk artışla 4,80'i gören dolar daha sonra 4,75 bandına indi.

Dolar günü 4,67, euro ise 5,50 seviyesinde kapatmıştı.

Her iki kurda da saat 01:00 itibariyle beş dakika içinde 12-17 kuruşluk bir fırlama yaşandı. Saat 02:33 itibariyle ise dolar kuru 4,74, Euro ise 5,59 bandına indi.

FAİZİN ARTIRILMASI İSTENİYOR

Uzmanlar doların yükselişinde Fitch raporunun etkisini işaret ediyor. Bloomberg HT'de yer alan habere göre, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Salı günkü raporunda Türkiye'de para politikası bağımsızlığınınazalmasının not üzerinde baskı yaratacağı belirtildi. (Bu tespit, Fitch'in, aslında Merkez Bankası'nın faizi artırması gerekiyor ama siyasi müdahale olduğu için faiz artamıyor, demesi anlamına geliyor.)

Öte yandan Reuters'a konuşan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P) yetkilisi, Türkiye'nin mali durumunun TL'deki sert düşüş için harekete geçilmezse, oldukça hızlı kötüleşebileceğini kaydetti.(Bu tespitte de faizlerin yükseltilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor)

Bir başka deyişle her iki uluslararası kuruluş da bu tespitleriyle Türkiye'de faiz oranının yükseltilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.