Erdoğan'dan Son Dakika Yeni Kabine Ve MYK Açıklaması

Erdoğan'dan Son Dakika Yeni Kabine Ve MYK Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Brüksel'e gitti. Brüksel ziyareti öncesi basın toplantısı düzenleyen Erdoğan'ın gündeminde AK Parti'nin yeni MYK'sı ve kabine revizyonu vardı.

BELÇİKA'ya hareketi öncesi konuşan Erdoğan, kabinede revizyon konusunda Binali Yıldırım ile değerlendirme yapacaklarını söyledi. Erdoğan, Meclis salonunda olmasa da grup çalışmalarını ve haftalık konuşmaları yapacağını da belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi'ne katılmak üzere dün Belçika'ya hareket etti. Hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "NATO karargahının açılışı sebebiyle mini zirve için Brüksel'e hareket ediyoruz. Brüksel toplantısı küresel belirsizliklerin arttığı bir döneme rastlıyor. Asimetrik tehditler bizim de güvenliğimizi ciddi şekilde tehdit ediyor. Terör bu tehditler arasında öncelikli olanı. NATO üyeleri tam işbirliği içinde olmalı. Son terör saldırıları bize terörün bölgesel bir mesele olmadığını göstermiştir. Bu vesileyle son olarak İngiltere'de gerçekleştirilen saldırı başta olmak üzere terör saldırılarında ölenler için başsağlığı diliyoruz.

Terörizm bugün tüm dünyanın sorunudur. Hala benim-senin teröristin ayrımcılığının yapılması devam ediyor. Küresel meseleler küresel boyutta ele alındığı sürece çözüme kavuşabilir. Anlık paylaşım istihbaratta şarttır. NATO'nun faal olması müttefiklere daha fazla destek vermesi gerekiyor. Bürüksel zirvesi kapsamında bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla görüşmeler yapıp gündemdeki konuları istişare edeceğiz. Türkiye-AB ilişkilerindeki son durumu ele almayı da öngörüyoruz. Ziyaretimin hayırlara vesileye olmasını da Allah'tan temenni ediyorum. Seyahattan sonra değerlendirmelerimizi yapıp MYK'yı belirlemiş olacağız. MYK'yı belirledikten sonra geleceğe yönelik ne gibi adımlar atılacak... Bütün bakan arkadaşlarımızdan 6. ayın sonuna kadar yıl sonuna kadar devam edecek yol haritasını isteyeceğim. Bu yol haritası 6 aylık bir yol haritası olmayacak. 2019'a kadar devam edecek bir yol haritası olacak.

KABİNEDE DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

Önümüzde ne var ne yapacağız, altındaki tüm çalışma arkadaşlarıyla paylaşacak. Cumhurbaşkanlığı'ndaki oluşturacağım bir ekiple ve partimizde oluşturacağımız ekiple bunları takibe alacağız. Bütün bakanlıklarımız bu görevleri yürütüyor mu yürütmüyor mu bakacağız. Binali Bey ile bunun değerlendirmelerini yapacağız.

GRUP TOPLANTILARINA KATILACAK MI?

Parlamentoya gideriz, grup odamızda bulunuruz tabii ama Meclis salonuna girme durumumuz olmaz. Diğer boyutlarıyla grup toplantılarına katılırız ve haftalık konuşmalarımızı yaparız, buna mani bir durum yok.

"AB, TÜRKİYE ÇEKİLSİN İSTİYOR"

Avrupa Birliği'nden kopma durumumuz yok. AB Türkiye'yi kendi kapısında dilenci mesafesinde göremez, böyle bir hakkı yok. Bizim onlara anlatacağımız yok. Türkiye'den ne istiyorsunuz? 54 yıl oldu. AB Türkiye kendi çekilsin onu istiyor. Biz de böyle bir şey varsa kararı siz verin diyoruz. Bu görüşmelerde bunlar gündeme gelirse bunları söyleyeceğiz.

MUHALEFETİN FETÖ TEPKİSİ

Siyasette bu temizliğin yapılmadığını iddia eden somut olarak ortaya koymalı. İBB Başkanı'nın damadı söyleniyorsa bu yargı ile alakalı bir konu. Denetimli serbestlik kararı verilmiş, yargı süreci devam ediyor. Denetimli serbestlikle bırakılmış vaziyette. Bunu kalkıp da siyasi parti içinde görevi olmadığı halde AK Parti'ye fatura kesmek doğru değil.

"ALMANYA'YA GÜLE GÜLE DERİZ" (Alman askerlerinin İncirlik üssünden çekilmesi tartışmaları)

"Bu konuyla alakalı bize gelmiş bir şey yok. 'Biz Ürdün'e gidiyoruz, gitmiyoruz', buna benzer bize ulaşmış herhangi bir şey yok. Hatta geçenlerde gündemlerinde böyle bir şey olmadığına dair Alman yetkililerin açıklaması var. Böyle bir şey de eğer yapacak olurlarsa bizim için çok da böyle önemli bir sorun değil bu. Giderlerse biz 'güle güle' deriz, başka bir şey değil." 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.