Erdoğan fotoğrafını seçen subay ordudan atıldı

Erdoğan fotoğrafını seçen subay ordudan atıldı

NATO tatbikatında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı düşmanla işbirliği içinde gösteren subay ordudan atıldı. Norveç'teki Ortak Harp Merkezi Komutanlığı konuya ilişkin özür mektubu yayınladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO tatbikatında yaşanan skandalın ardından 40 Türk askerinin geri çekildiğini ifade etmişti. Erdoğan'ın NATO'ya sert sözlerle yüklenmesinden sonra, NATO açıklama yapmak zorunda kaldı.

SUBAY ORDUDAN ATILDI

NATO'dan yapılan açıklamada, "Düşman tablosunda Erdoğan'ın fotoğrafını kullananan subay ordudan atıldı. Atatürk fotoğrafını görevli teknisyen seçti." ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN'IN TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, "Dün Norveç'te bir durum oldu. Norveç'te düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar. Bu tabloda Atatürk'ün resmi ve bir tarafta da şahsımın ismi var. Hedefte bunlar. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu Bakanımız, onlar da Kanada yolundaydı, bizi aradılar. 'Böyle böyle bir durum var. Bu tatbikat da NATO tatbikatı. 40 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararı verdik, çekiyoruz.' dediler. Dedik ki 'Tabii, hiç durmayın hemen. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin.' Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.