FETÖ'nün il imamı ve eşi dahil 4 tutuklama

FETÖ'nün il imamı ve eşi dahil 4 tutuklama

Örgütün "güncel il imamı" ve eşi "kadın yapılanması il sorumlusu"nun da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Balıkesir "güncel il imamı" ve eşi "kadın yapılanması il sorumlusu"nun da aralarında bulunduğu 4 zanlı tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şubesi ekiplerince 12 Mayıs'ta gözaltına alınan Balıkesir "güncel il imamı" İsmail K ve eşi "kadın yapılanması il sorumlusu" Fatma K, ByLock kullandığı iddiasıyla aranan E.Y. ile "Balıkesir kadın eğitim danışmanlığı yapılanması" soruşturmasının firarisi Ş.N.K'nin sorgusu tamamlandı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

- Olay

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütün yeni yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yaklaşık 4 aydır teknik ve fiziki takip yapılan "il imamı" İsmail K. ve eşi "il ablası" Fatma K'nin İzmir'de "gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evinde kaldığı tespit edilmişti.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şubesi ekipleri, adresi belirlenen İzmir'deki hücre evine düzenledikleri operasyonda, İsmail K. ve "Betül" kod adını kullandığı belirlenen eşi Fatma K'yi, örgüt üyesi 2 kişiyle yakalamıştı.

Sahte kimlikle yakalandıkları öğrenilen Balıkesir "il imamı" ve eşinin, aylardır Balıkesir yapılanmasını organize ettikleri, örgüt üyelerine kentte hücre evleri ayarladıkları ve toplantılar düzenledikleri belirlenmişti.

Diğer 2 örgüt üyesinin ise Balıkesir'de "eğitim danışmanları yapılanması"na yönelik soruşturmada aranan firarilerden olduğu saptanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.