FETÖ'nün 'yaz okulu' oyunu

FETÖ'nün 'yaz okulu' oyunu

FETÖ'nün hakimiyet kurduğu üniversitelerin yaz okullarında, örgüt üyesi öğretim üyelerine ait derslerin açılması sağlanarak, toplanan paranın bu akademisyenler arasında paylaştırıldığı saptandı.

Polis Akademisi öğretim üyeleri Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ile Yrd. Doç. Dr. Deniz Turan tarafından hazırlanan "FETÖ ve PKK Bağlamında Terör Amaçlı Kullanılan Kamusal Mal ve Hizmetler" raporunda, terör örgütlerinin eğitim alanında ne gibi faaliyetler yürüttüğüne yönelik çarpıcı tespitler paylaşıldı.

FETÖ'nün, yurt ve evleri, örgüte taban kazandırmada çok önemli bir araç olarak kullandığı belirtilen raporda, "17-25 Aralık darbe girisimlerinden itibaren aileler cocuklarını bu mekanlardan uzaklastırmak istemislerdir. Ancak, devlete ait kredi yurt binalarının eksik sunumu, ozellikle kucuk illerde ogrencilerin cemaat adı altındaki orgut evlerinde kalmalarına yol acmıstır." ifadelerine yer verildi.

FETÖ'cü öğretim üyelerine yaz okullarından kazanç

Raporda, üniversitelerin "yaz okulları" uygulamasının terör örgütlerince istismar edildiğine yönelik tespitlere de yer verildi.

Dersleri zayıf olan ogrencilerin bunları yeniden almasına veya öğrencilerin not ortalamasını yükseltmesine olanak sağlamak amacıyla uygulanan yaz okullarının, Türkiye'de aynı zamanda teror orgutlerinin sempatizan kazanmaları ve mevcut militanlarını elde tutmaları icin kamusal bir imkan verdiği vurgulandı.

Yaz okullarının ogretim uyeleri icin "ek gelir elde etme", ogrenciler icin de "daha kolay ders gecme" kapısı olarak gorundüğüne dikkati çekilen raporda, şu tespitler paylaşıldı:

"Ozellikle yeni kurulan ve FETO'ye hizmet eden ogretim uyesi ve yoneticilerinin sayıca cok oldugu universitelerde, ders ucreti kat sayılarının yuksek tutulması icin, ogrencilerin yaz okuluna gelmesinin tesvik edildigi, dersin acılması icin gerekli asgari ogrenci sayısı yuksek tutulmak suretiyle ozellikle FETO'ye hizmet eden ogretim uyelerine ait derslerin acılmasının saglandıgı ve boylece havuzda toplanan paranın daha az ogretim uyesi arasında paylastırıldıgı ve yuksek ucretler elde edildikleri gorulmektedir.

Normal donemde 14 haftada islenen mufredat, 5-7 hafta arasında islenmeye calısılmakta, normal donemde bir dersten neredeyse sınıfın tamamına yakınının kalmasına karsılık, yaz okulunda buyuk kısmının dersten gectigi gorulmektedir. Bu uygulamalar, meslegin degerine buyuk zarar vermekte, ailelerin gelirlerinin heba olmasına, teror orgutu yanlısı ogretim uyelerinin gelirlerinin artmasına, militanların kontrol altında tutulmasına ve yeni militanlar kazanılmasına yol acmaktadır."

BURCU ÇALIK

 
 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.