Fırat Kalkanı'nın 216 Günlük Bilançosu

Fırat Kalkanı'nın 216 Günlük Bilançosu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı 216 gün sonunda, MGK toplantısı ile tamamlandığı duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönetiminde, Milli Güvenlik Kurulu'nun dün Külliye'de gerçekleşen toplantısının ardından 7 ay önce başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nun tamamlandığı duyurulmuştu.

26 Ağustos 2016'da başlatılan ve 7 ay boyunca yürütülen operasyonda, DEAŞ hedefleri temizlendi, bölge halkının güvenliği sağlandı. Türkiye'ye yönelik saldırı tehdidi son buldu.

Operasyon boyunca 3500 terörist etkisiz hale getirilirken, 71 asker de şehit oldu.

198 gün önce sınırdaki güvenliğini korumak için harekete geçen Türkiye sınıra 30 km uzaklıktaki El Bab'a Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu ile birlikte operasyon düzenledi.

El Bab, Rakka'dan sonra DEAŞ'ın en önemli üssüydü.


 
23 Şubat'ta ele geçirilen El Bab'ın ardından TSK ve ÖSO'nun ilerleyişi devam etti. Böylece 243 yerleşim yeri, 2 bin 15 kilometrekarelik alan terör örgütünden temizlendi ve sadece DEAŞ değil, PYD'li teröristler bölgeden temizlenmiş oldu.

Dün gerçekleşen MGK toplantısı sonrası yapılan açıklamada; "Yürütülen harekatın başarıyla sonuçlandığı ifade edilmiştir" denildi. 

Harekat ile birlikte bölge sakinliğine geri dönmeye başladı, hayat normale bölge halkı da evlerine döndü.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.