Gökçek'in iddiasına Baykal'dan yanıt

Gökçek'in iddiasına Baykal'dan yanıt

Eski CHP Genel Başkanı Baykal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in, "Sayın Baykal, Sayın Cumhurbaşkanımızdan gidip Meclis Başkanlığını istemişti" yönündeki iddiasına cevap verdi.

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, "Sayın Baykal, Sayın Cumhurbaşkanımızdan gidip Meclis Başkanlığını istemişti" yönündeki iddiasına, "Bu iddiaya cevap vermesi gereken artık bizzat Sayın Cumhurbaşkanıdır." karşılığını verdi.

Baykal, Melih Gökçek'in, katıldığı bir televizyon programında, "Sayın Baykal, Sayın Cumhurbaşkanımızdan gidip Meclis Başkanlığını istemişti. Sayın Cumhurbaşkanı da bunu vermedi." ifadelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Bu iddiaya cevap vermesi gereken artık bizzat Sayın Cumhurbaşkanıdır. Kurgulanmış yalanlarla, iftiralarla siyaset yapma alışkanlığından ülkemizi kurtarmak zorundayız." ifadesini kullanan Baykal, açıklamasında şunları kaydetti:

"Demokrasi algı operasyonlarıyla değil, halkın doğru bilgileri, gerçekleri öğrenebilmesi ile işler. Ankara Belediye Başkanı'nın bu son hezeyanına cevap vermesi gereken artık bizzat Sayın Cumhurbaşkanıdır.

Ayrıca siyaset adamları arasındaki ikili görüşmelerin böyle iftiralara maruz bırakılması, buna anlayış ve hoşgörü gösterilmesi, ne yazık ki çok muhtaç olduğumuz sağlıklı bir siyasal diyalog zemininin oluşmasını da engelleyecektir."

Kubilay Çelik

'Meclis Başkanlığını alamayan Baykal, intikam alıyor'
 
 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.