İçişleri Bakanlığı: 15 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı: 15 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığından, bölücü terör örgütüne yönelik son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda, 15 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütüyle mücadele kapsamında, 5-12 Aralık tarihleri arasında Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando Birlikleri, Polis Özel Harekat (PÖH) ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hava ve kara unsurlarınca 267 operasyon gerçekleştirildi.

Bu operasyonlarda 11'i ölü, 2'si yaralı, 2'si sağ olmak üzere 15 terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristler tarafından kullanılan 34 sığınak ve barınak tespit edildi, tuzaklanan 10 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.

Ayrıca bir bombalı araç, 2 bin 300 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 9 el bombası, 14'ü ağır ve uzun namlulu olmak üzere 37 silah ve patlayıcı madde ele geçirilirken, örgüte yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 355 kişi gözaltına alındı.

- Terörün finansmanına ağır darbe

Terörün finansmanının önlenmesine yönelik güvenlik güçlerince gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında, 48 kilogram eroin, 805 kilogram esrar, bir kilogram kokain, 51 bin 554 uyuşturucu hap, 31 kilogram sentetik kannabinoid (bonzai), 2 bin 461 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Ele geçirilen uyuşturucu maddelerinin piyasa değerinin 6 milyon 612 bin 380 lira olduğu belirtildi.

Öte yandan, 1 milyon 195 bin 489 paket kaçak sigara, 46 bin 212 litre kaçak akaryakıt ele geçirilirken, konuyla ilgili 748 kişi gözaltına alındı.

Kaçak sigaraların ve akaryakıtın piyasa değerinin 8 milyon 553 bin 271 lira olduğu bildirildi.

- Düzensiz göçle mücadele

Sahil Güvenlik Komutanlığınca 114'ü denizlerde olmak üzere 2 bin 363 düzensiz göçmen yakalandı.

Düzensiz göçmenlerin yasa dışı yollarla yurt içine girmesine ve yurt dışına çıkmasına aracılık eden ve gözaltına alınan 61 organizatörden 23'ü tutuklandı.

Ayrıca güvenlik güçlerinin yabancı teröristlere yönelik çalışmalarda, gözaltına alınan terör örgütü DEAŞ mensubu 56 kişiden 21'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Orhan Onur Gemici

 
 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.