“İDLİP’TE SULTANGAZİ MAHALLESİ’Nİ KURUYORUZ” KAMPANYASI

“İDLİP’TE SULTANGAZİ MAHALLESİ’Nİ KURUYORUZ” KAMPANYASI

SULTANGAZİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ & TÜRK KIZILAYI İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ ve “İDLİP’TE SULTANGAZİ MAHALLESİ’Nİ KURUYORUZ” KAMPANYASI

Sultangazi Kaymakamımız Uğur KALKAR’ın himayesinde Sultangazi Türk Kızılayı başkanı Mesut GÖRGÜLÜ ile Sultangazi  İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim DEMİR arasında işbirlği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında Sultangazi Türk Kızılayı, ilçe milli eğitime bağlı tüm kurumlarda;

              a) Okullarda kızılaycılık ve yardımlaşma kültürünün yaygınlaşması, afet zararlarını azaltma ve afetlerden korunma, kişi ve toplum sağlığı gibi birçok konuda kurumsal ve toplumsal bilinci artırmaya yönelik eğitimler gerçekleştirilecek.

             b) İlköğretim ve ortaöğretim çağındaki öğrencilere ve öğretmenlere yönelik, toplumu afetler konusunda bilinçlendirmek, güvenli bir yaşam ve afet zararlarından korunma yöntemleri konusunda farkındalığı artırmaya yönelik tiyatro, gezi vb. etkinlikler düzenleyecek.

            c) Türk Kızılay gençlik hizmetleri kapsamında  ortaöğretim kurumlarında gönüllü çalışması yapılacak ve her ortaöğretim kurumunda gençkızılay ekipleri kurulacak.

            d) İlk ve ortaokullarda öğretmenler tarafından Kızılay kulüpleri kurulup öğrencilerin bu kulüplerde aktif görev alması sağlanacak.

            e ) Okul müdürlüklerinin talepleri doğrultusunda senede en az bir defa olmak kaydı ile  okul bahçelerinde kan bağışı organizasyonları yapılacak.

            f) Kızılay’a yapılan aynı ve nakdi bağışların okullardaki ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtımı yapılacak.

            g) Okullarda gönüllülük esasına dayalı olarak  ulusal ve uluslar arası düzeyde savaş, afet vb. nedenlerden ötürü mağduriyet yaşayan bölgelere ayni ve nakdi bağış kampanyaları düzenlenecek.

“İDLİP’TE SULTANGAZİ MAHALLESİ’Nİ KURUYORUZ” KAMPANYASI

Protokol kapsamında ilk yardım faaliyeti İDLİP’e yapılacak.

Sultangazi Türk Kızılayı Başkanı Mesut Görgülü; “12 Ocak'ta ilan edilen ateşkese rağmen yaşanan yoğun saldırılar altında yaşam mücadelesi veren ve Türkiye sınırına hareket eden binlerce sivilin canını kurtarma uğruna her şeylerini geride bıraktıklarını ,buldukları bir zeytin ağacının dibinde yaşam mücadelesi verdiklerini belirtti. Bu kapsamda ,zeytin ağaçları altında yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla harekete geçen Türk Kızılay da 30 metrekare kullanım alanına sahip, içerisinde tuvalet, banyo ve mutfak bulunan ve su gideri tesisatı da olan 1+1 İdlib Acil Konaklama Evleri inşa etmeye başlayacak.

“İDLİP’TE SULTANGAZİ MAHALLESİ’Nİ KURUYORUZ” KAMPANYASI

Bizde Sultangazi Türk Kızılay’ı olarak bu kampanyayı başlatarak İDLİP’TE SULTANGAZİ MAHALLESİ’Nİ KURUYORUZ!”

Sultanazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim DEMİR; “ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak son beş yılda “İHH YETİM KARDEŞ”, “DİYARBAKIR HENDEK OLAYLARINDA ZARAR GÖREN VATANDAŞLARIMIZA YÖNELİK GIDA VE GİYİM YARDIMI” “FIRAT KALKANI BÖLGESİ UN VE BATTANİYE YARDIMI”, “RAMAZAN AYINDA SULTANGAZİ’DEKİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YÖNELİK KUMANYA YARDIMI” gibi  birçok yardım organizasyonu yaptıklarını belirtti. Yine bu çerçevede Türk Kızılayımız ile işbirliği halinde tüm okullarımızda “İDLİP’TE SULTANGAZİ MAHALLESİ’Nİ KURUYORUZ!” kampanyasını yürüterek öğrenci,öğretmen ve velilerimiz ile beraber tüm mazlumların yanında yer aldığımızı göstermek istiyoruz. “

“İDLİP’TE SULTANGAZİ MAHALLESİ’Nİ KURUYORUZ” KAMPANYASI

Sultangazi Kaymakamı Uğur KALKAR; “Türk Kızılayı, bugün kendi alanında dünyanın önde gelen kuruluşları arasında yer almaktadır. 150 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesiyle ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Türk Kızılayı, yaşanan her afette, her önemli hadisede, mağdurların ve mazlumların gölgesine sığındığı bir güven kapısı haline gelmiştir. Yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzün, aziz milletimizin yardımseverliğinin bir tezahürü olan Türk Kızılayı’na ve aynı amaca hizmet eden kurumlarımıza sahip çıkmak, ülkemizin ve dünyanın daha huzurlu, daha güvenli bir yer haline gelmesine katkı sağlayacaktır. Sultangazi Kaymakamlığı olarak himayemizde yürütülen “İDLİP’TE SULTANGAZİ MAHALLESİ’Nİ KURUYORUZ!” kampanyasının hayırlı olmasını diliyor tüm vatandaşlarımızın bu kampanyaya destek olmasını istiyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.