İNCE: SEÇİM SONUÇLARINI KABUL EDİYORUM

İNCE: SEÇİM SONUÇLARINI KABUL EDİYORUM

Muharrem İnce: 16 Nisan'da hayır ve evet bloku olarak şekillenme oldu. Hayır blokunun 16 Nisan'dan geri kalması açıklanmaya muhtaçtır. Usulsüzlükler yaşandığını gördük. Seçimde her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur. Bizim için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklarda yazan rakamlardır. Görevlilerimizin bize ulaştırdıkları ile YSK arasında anlamlı farklılık yoktur. Olan farklılıklar sonucu değiştirmeyecektir. Sonucu kabul ediyorum

"Sosyal medyada dolaşan haberler asparagastır. Birkaç şizofren hastanın uydurmasıdır. Ben saraya gitmişim falan. Bunlar asparagas.

15 milyon yurttaşımız bana oy verdi. Hedefimiz bu 15 milyonu 30 milyon yapmak. Eğer 15 milyon insan oy veriyorsa bu kısa sürede 30 milyon yapılabilir. Bunun için uğraşacağım.

Sayın Erdoğan, lütfen artık bugünden sonra AK Parti Genel Başkanı gibi davranmayınız. 81 milyonun cumhurbaşkanı olunuz, benim sloganımı kullanınız. Bu gerginliğe son verin, milleti kucaklayın. Ben seçilseydim öyle yapacaktım. AK Parti Genel Merkezi'nde çayınızı içecektim. Sayın Erdoğan'dan bunu bekliyorum.

Bu seçim, ilan edilme biçiminden sonuçlarının açıklanmasına kadar her şeyiyle adaletsiz olmuştur. SEçime kan bulaşmıştır. Bu seçimi kanın bulaştığı bir seçim olarak tarihte yerini almıştır. Seçim sonuçlarına dönük, açıklanmaya muhtaç noktalar bulunmakta.

16 Nisan'da hayır ve evet bloku olarak şekillenme oldu. Hayır blokunun 16 Nisan'dan geri kalması açıklanmaya muhtaçtır. Usulsüzlükler yaşandığını gördük. Seçimde her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur. Bizim için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklarda yazan rakamlardır. Görevlilerimizin bize ulaştırdıkları ile YSK arasında anlamlı farklılık yoktur. Olan farklılıklar sonucu değiştirmeyecektir. Sonucu kabul ediyorum.

Bugünden itibaren uygulamaya giren yeni rejim büyük tehlikedir. Tek bir kişinin yürütme, yasama ve yargı haline gelmesi beka sorunudur. Bunu yaşayacağız ve bedelini hep birlikte ödeyeceğiz. Türkiye demokratik değerlerle bağını koparmıştır. Parlamenter sistemle bağını koparmıştır. Toplumsal barışımızı tehdit eden faktörler devam edecektir. Tek adam rejimine geçilmiştir. Geleceğimize dair her zaman büyük endişelerimiz ve kaygılarımız olmaya devam edecektir.

Biz halkımızla bütünleşmeye devam edeceğiz. 3 kişiden 1'inin onayını almış biri olarak takdirinizi kazanmaya devam edeceğim.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.