İstanbul'da İlkokul Müdürünün Darbedilmesine Tepki

İstanbul'da İlkokul Müdürünün Darbedilmesine Tepki

Bir grup Eğitim-Bir-Sen üyesi, Bağcılar'daki Türk-İsveç Kardeşlik İlkokulu Müdürünün bir veli tarafından darbedilmesini okul önünde protesto etti

Eğitim-Bir-Sen üyesi bir grup, Bağcılar'daki Türk-İsveç Kardeşlik İlkokulu Müdürü Şemsettin Yaşar'ın, geçen hafta bir veli tarafından darbedilmesine okul önünde tepki gösterdi.

İlkokul önünde toplanan ve "Eğitimcilere yapılan şiddet cezasız kalmasın" yazılı pankartla "Öğretmene şiddete dur", "Öğretmene şiddete hayır" yazılı döviz taşıyan sendika üyeleri, "Öğretmene uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı.

Eğitim-Bir-Sen Bağcılar İlçe Başkanı Mükremin Köse, okul öğrencilerinde destek verdiği açıklamada, Okul Müdürü Yaşar'ın önce hakarete, sonra da darba maruz kaldığını söyledi.

Yetkililerin bir an önce harekete geçerek bu konuda önlem alması gerektiğini vurgulayan Köse, "Eğitimciler birçok kesim tarafından rahatlıkla hedef alınıyor. Gelinen bu noktada herkesin sorumluluğu alması, bu kötü gidişatın durdurulması için harekete geçilmesi gerekir. Görevi başında veya görevinden dolayı şiddete maruz kalan eğitim çalışanlarına yönelik, şiddet uygulayanlar için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması çok önemli." diye konuştu.

Yaşar ise kendisine destek olan sendika üyeleri ve müdür arkadaşlarına teşekkür ederek, "Kaba şiddetle, hakaretle olayların bu şekilde çözülemeyeceğini değerli velilerimizin bilmesi gerekir." dedi.

- Olay

İddiaya göre, okulda iki öğrencinin kavgası öğretmenler tarafından ayrıldı. Evine dönen bir öğrencinin boynunda tırnak izleri gören ailesi, yaralamanın öğretmen tarafından yapıldığını düşünerek okula gitti. Okul binasının girişinde, Yaşar'la karşılaşan aile üyeleri, öğretmenin telefonunu istedi.

Öğrencinin babası, hakaret ederek telefon numarası istediği ve yanıt alamadığı Yaşar'a, uzaklaştığı sırada arkadan saldırdı.

Veli, çevredekilerin araya girmesiyle Yaşar'dan uzaklaştırıldı.

Yaşananlar, güvenlik kameralarına da yansıdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.