İstanbul'da patlama meydana geldi: 20 polis yaralı

İstanbul'da patlama meydana geldi: 20 polis yaralı

Beşiktaş Maçka'da, Vodafone Arena yakınlarında patlama meydana geldi.

Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınlarında patlama meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, Maçka'da Vodafone Arena stadının yakınlarında saat 22.30 sıralarında büyük bir patlama oldu.

Süper Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan maçın bitiminin ardından stadın yakınında meydana gelen patlamada, maçta görevli bazı polislerin yaralandığı öğrenildi.

Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polisler, ambulanslarla bölgedeki hastanelere gönderildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, olay yerinde inceleme yaptı.

Anadolu yakasından da duyulan patlama nedeniyle Beşiktaş ve çevresinde trafik kontrollü sağlanıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki patlamayla ilgili, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra Çevik Kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." dedi.

Bakan Soylu, TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında İstanbul'daki saldırıya ilişkin milletvekillerine bilgi verdi.

Soylu, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." diye konuştu.

İki ayrı patlamanın olduğunu yönünde bilgiler geldiğini belirten Soylu, "Beleştepe denilen, stadın üzerinde maç seyredilen tepede olduğu yönünde. Bu bilgiler teyide muhtaç. Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bir saldırı. Orası kalabalık bir alan, Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra yapılmış bir şey." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.