İstanbul'da şehit olan üniversitesi öğrencisi okulunda anıldı

İstanbul'da şehit olan üniversitesi öğrencisi okulunda anıldı

İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybeden tıp fakültesi öğrencisi Berkay Akbaş için Başkent Üniversitesinde anma töreni düzenlendi.

İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybeden üniversitesi öğrencisi Berkay Akbaş, Başkent Üniversitesinde düzenlenen törenle anıldı.

Beşiktaş'taki bombalı saldırıda yaşamını yitiren 19 yaşındaki Akbaş için Başkent Üniversitesindeki İhsan Doğramacı Konferans Salonu'nda anma töreni düzenlendi.

Arkadaşlarının yanı sıra öğrencilerin ve öğretim üyelerinin de katıldığı etkinlikte konuşan Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Mehmet Haberal, başarılı bir öğrenci olan Berkay Akbaş'ın zamansız ve acı bir şekilde hayatını kaybettiğini belirtti.

Terör saldırılarında insanların hayatlarını kaybetmelerini "insanlık adına kabul edilemez" olarak nitelendiren Haberal, "Bu ülke Atatürk, arkadaşları ve aziz şehitlerimiz tarafından birçok insanımızın hayatı pahasına kuruldu, bize emanet edildi. Görevimiz bu ülkeyi koruyup kollamak, ülkenin yücelmesine katkı sağlamaktır." diye konuştu.

Türkiye'nin yıllardır terör belasıyla karşı karşıya kaldığını dile getiren Haberal, yabancılarının gözünün her zaman Türkiye Cumhuriyeti devletinin üzerinde olduğunu söyledi.

"Olay yerinden geçerken hayallerini kaybetti"

Tıp Fakültesi öğrencilerinden Balım Özsoy ise gözyaşları içinde, "Doktor arkadaşım seni, gülen gözlerini, o güzel gülüşünü hiçbir zaman unutmayacağız." diye konuştu.

Berkay Akbaş'ın fotoğraflarının arkadaşları tarafından taşındığı salonda öğrenciler zaman zaman gözyaşlarına engel olamadı. Törenin ardından gazetecilere saldırıda yaşamını yitiren arkadaşlarını anlatan tıp fakültesi öğrencileri, Berkay Akbaş'ın çok başarılı ve güler yüzlü bir öğrenci olduğunu belirtti.

"Temiz bir çocuk" ifadesinin Akbaş'ı tanımlayan en güzel sözlerden olduğunu belirten arkadaşları, Berkay Akbaş'ın sadece olay yerinden geçtiği için hayatını ve hayallerini kaybettiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.