İstanbul'da silahlı saldırı... Bir öğrenci öldü, iki öğrenci yaralı

İstanbul'da silahlı saldırı... Bir öğrenci öldü, iki öğrenci yaralı

İstanbul Pendik'te 21 yaşındaki saldırgan okul yakınlarındaki tren istasyonunda 3 öğrenciye tüfekle ateş açtı. Saldırıda yaralanan öğrencilerden Helin Palandöken hayatını kaybetti. 2 öğrenci yaralı olarak tedavi altında alındı. Olay sonrası okula gidip intihar girişiminde bulunan saldırgan yakalandı. Görgü tanıkları yaşanan dehşeti anlattı.

İstanbul'da Pendik Güzelyalı Tren İstasyonu yakınında 21 yaşındaki Mustafa Y. adlı saldırgan 3 öğrenciyi silahla ateş açarak yaraladı. Öğrenci olmadığı belirtilen saldırgan, polisten kaçarken yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki bir okula girerek saklandı.

Burada bileklerini keserek intihar girişiminde bulunan saldırgan gözaltına alındı. Yaralılardan kız öğrenci Helin Palandöken hayatını kaybetti. Saldırıda yaralanan öğrenciler Deniz M. ve Cemil Y. tedavi altına alındı. 

LİSE ÇIKIŞINDA YAŞANDI

Olay Pendik İstanbul Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çıkışında meydana geldi. Okul çıkışına gelen Mustafa Y., okul yakınlarında öğrencilerin üzerine ateş açtı. Ardından okula doğru koşmaya başladı. Okulun içine giren Mustafa Y. burada bileklerini keserek intihar etmek istedi.

Saldırgan olay yerine gelen polis ekiplerince ikna edilerek ambulansla hastaneye götürüldü. Öğrencilerden Helin Palandöken, okulun yüz metre ilerisinde hayatını kaybederken, diğer iki öğrenci de ambulansla hastaneye götürüldü.

Saldırganın Helin'e platonik aşk beslediği, rahatsız ettiği ya da eski erkek arkadaşı olduğu iddia ediliyor. 

 "POMPALI TÜFEK İLE VURDU"

Bir görgü tanığı, "Arkadaşlarla buradan geçiyordum. Bir adam söylenip küfür ederek buradan geçiyordu. Bağıra bağıra köprünün oraya kadar çıktı. Ondan sonra okula gitti. Ben de okula gidecektim, bir arabanın içindeki kişiye 'Sen benim eski çıktığım kızla nasıl çıkarsın?’ dedi. Çocuk da, ’bekle bekle’ dedi o anda ona sıktı. O anda kız ellerini yüzüne götürdü, kendini korumaya çalıştı. Oradaki kıza da vurdu, sonra diğer arkadaşlarına vurdu. Pompalı tüfek ile ateş etti" dedi.

POMPALI TÜFEKLE ARAÇTAN İNDİ

Bir başka görgü tanığı ise, "Kırmızı bir araba durdu ben de yavaşlamak zorunda kaldım. Çocuk elinde pompalı tüfek ile araçtan indi. Genç bir çocuk. Kırmızı araba gitti, başladı buradaki çocuklara sıkmaya başladı. Peş peşe 3’üne sıktıktan sonra okula doğru gitti. Biz bekledik, kız çocuğuna baya müdahalede bulundular, ambulans 10 dakika sonra geldi" diye konuştu.

www.hurriyet.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.