Kandil'e hava harekatı: 11 hedef imha edildi

Kandil'e hava harekatı: 11 hedef imha edildi

Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesine düzenlenen hava harekatında, teröristlerin de içinde bulunduğu sığınak, silah deposu, savunma mevzii ve barınak olarak kullanılan 11 hedefin imha edildiği görüntüler paylaşıldı

 - Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesine düzenlenen hava harekatında, teröristlerin de içinde bulunduğu sığınak, silah deposu, savunma mevzii ve barınak olarak kullanılan 11 hedefin imha edildiği görüntüler paylaşıldı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, dün 18.58-19.55 saatleri arasında Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesine, alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile düzenlenen hava harekatında terör örgütüne ağır bir darbe daha indirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kesintisiz bir şekilde devam eden teröristle mücadele harekatının aynı kararlılıkla sürdürüldüğü kaydedildi.

Bu kapsamda dün akşam Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 ve F-4 tipi uçakların katılımı ile gerçekleştirilen hava harekatında teröristlerin de içinde bulunduğu sığınak, silah deposu, savunma mevzii ve barınak olarak kullanılan 11 hedef imha edildi.

Bu sabaha karşı teröristlere ait görüşme trafiğinden elde edilen bilgiler kapsamında hava harekatı ile terör örgütüne ağır kayıplar verdirildiğinin anlaşıldığı kaydedildi.

Görüşmelerde net bir sayı ifadesinin teröristlerce kullanılmadığı ancak "Çok kaybımız var, yaralılarımız var. Acil doktor ihtiyacımızı giderin" şeklinde ifadeler kullandıkları belirtildi.

Bilgilendirmede ayrıca "Terör örgütü artık kendi ininde dahi barınamaz, korku içinde ne zaman imha edileceğini bekler hale gelmiştir. Yurt içinde ve sınır ötesinde ağır kış şartlarına bakılmaksızın gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla, terör örgütü çaresiz ve ne yapacağını bilemez bir duruma sokulmuştur." ifadeleri kullanıldı.

 
 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.